Португалската футболна звезда Бето пристигна в Пазарджик по покана на

...
Португалската футболна звезда Бето пристигна в Пазарджик по покана на
Коментари Харесай

Бившият национал на Португалия Бето посети футболния Хебър Пазарджик

Португалската футболна звезда Бето дойде в Пазарджик по покана на Асоциация " Докосни дъгата ", Община Пазарджик и " Младежки състезателен клуб Пазарджик спортува ", с цел да взе участие в поредност от начинания и събития.

Бившият народен вратар на Португалия и притежател на трофея на Лига Европа с отбора на Севиля бе специфичен посетител на тържественото честване на днешния Трети март и 145-годишнината от Освобождението на България.

След мероприятието на площад " Константин Величков " Антонио Алберто Бастос Пимпарел, или както го назовават Бето, и кметът на Пазарджик Тодор Попов се насочиха към парк-остров " Свобода ", където преди половин година започва реализацията на огромния интернационален план " Градината на света ". Градоначалникът описа на световноизвестния някогашен футболен пазач повече за концепцията това да се трансформира в най-голямата балканска повърхност с растителни типове от нашата страна, Балканите, Европа и света. Бето одобри с голямо наслаждение поканата да бъде дипломат на " Градината на света " в Европа, да споделя за нея и да бъде деен участник в нейното разпространение. Освен това, той персонално ще засади растение в " Градината на света " и по този начин ще бъде вечно обвързван с нея, като за задачата през днешния ден направи и алегорична копка на отреденото за задачата място.

" Това е една прелестна самодейност. Бих споделил, че е една от най-прекрасните начинания от община в света, която въобще съм виждал. И когато напусна България, ще опиша на всички какво се случва в Пазарджик и страната ви ", показа разчувстваният Бето.

Програмата на Бето в Пазарджик през днешния ден продължи с посещаване на стадион " Георги Бенковски " и среща с управлението на футболния Хебър. Португалската футболна звезда и старши треньорът на клуба Владимир Манчев поговориха другарски за протичащото се в българския и международен футбол, след което Бето бе сюрпризиран със специфичен подарък от кмета Тодор Попов, треньорите и играчите - фланелка на Хебър с номер 1 и неговото име.

На 4 март, събота, от 10:30 часа в зала " Маестро Георги Атанасов " Бето ще се срещне с всички искащи да си вземат подпис, персонално да му зададат въпрос или да се снимат с него. Той ще опише за другарството си с Кристиано Роналдо, присъединяване му на три международни шампионати (2010, 2014, 2018), едно европейско състезание (2012), както и триумфа в шампионата Лига Европа със Севиля.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР