Португалия въведе отново някои наложени заради пандемията ограничения, по-малко от

...
Португалия въведе отново някои наложени заради пандемията ограничения, по-малко от
Коментари Харесай

Въпреки високото равнище на ваксинация: Португалия връща мерки

Португалия вкара още веднъж някои наложени поради пандемията ограничавания, по-малко от два месеца след анулацията на множеството забрани и откакто реализира задачата за имунизиране на 86 на 100 от популацията против COVID-19, заяви Асошиейтед прес.

Неотдавнашното повишаване на броя на инфектираните принуди държавното управление да предприеме тези ограничения, съобщи министър председателят Антониу Коща, като акцентира, че увеличеният брой инфектирани все пак е под нивата, регистрирани в други европейски страни.

От 1 декември носенето на маска на закрити публични места ще бъде наложително , а за влизане в заведения за хранене, киносалони и хотели ще се изисква цифров документ, доказващ имунизацията или възобновяване от ковид. Но даже имунизираните ще би трябвало да имат и отрицателен тест, с цел да посещават лечебни заведения, домове за възрастни, спортни събития, питейни заведения и нощни заведения.

Всички идващи със аероплан от чужбина ще би трябвало да покажат отрицателен тест. И в този случай с изключение на имунизация ще се изисква и негативен тест - писиар или бърз антигенен, изработен 72 часа или надлежно 48 часа преди тръгване. Авиокомпаниите ще бъдат глобяване с 20 000 евро за всеки пасажер, транспортиран без нужния тест.

Освен това държавното управление предложи на жителите да се тестват постоянно и да работят отдалечено, когато е допустимо.

Коща добави, че слагането на бустерни дози е ускорено. Той акцентира, че ограниченията се постановат поради повишаването на броя на случаите в други страни от Европейски Съюз и наближаването на зимата, когато нормално нараства броят на дихателните инфекции. Освен това фамилиите ще бъдат в непосредствен контакт по коледните празници.
Властите споделят, че сега не се постанова нов локдаун, тъй като лечебните заведения се оправят.

Португалските здравни управляващи оповестиха през днешния ден за 3150 нови случая и 15 умряли в резултат на ковид. На 1 ноември Португалия регистрира по-малко от 500 нови случая.

Близо 18 400 души починаха в резултат на COVID-19 от началото на пандемията в страната, чието население е 10,3 милиона.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР