Португалия ще затвори от утре всички училища и университети за

...
Португалия ще затвори от утре всички училища и университети за
Коментари Харесай

Трета вълна! Португалия затваря всички училища за най-малко 15 дни

Португалия ще затвори от на следващия ден всички учебни заведения и университети за минимум 15 дни, в нов опит да овладее внезапното повишаване на случаите на ковид. Това разгласи през днешния ден след съвещание на кабинета португалският министър председател Антониу Коща, който изрази безпокойствие от разпространяването в страната на по-заразния вид на ковид, открит в началото във Англия, оповестиха Франс прес и Ройтерс.

" Въпреки изключителните старания на учебните заведения (...), поради този нов вид на ковид и скоростта на разпространяването му, ние би трябвало да вземем защитни ограничения и да прекъснем всякаква образователна активност през идващите 15 дни ", съобщи министър председателят. Той посочи, че " английският " вид на ковид понастоящем съставлява 20 % от инфекциите, само че тази съразмерност може да доближи 60 % още идната седмица.

От няколко дни Португалия записва все по-голям брой умряли от COVID-19, отбелязва Агенция Франс Прес. Днес здравното министерство заяви за 221 смъртни случая и 13 544 инфектирани.

Вчера страната с 10 милионно население записва рекордните 14 647 случаи на заразяване за денонощие.

В неделя, 24 януари, в Португалия се организират президентски избори, които също провокират опасения, че може да ускорят разпространяването на ковид.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР