Португалия постигна пети последователен успех от началото на квалификационната си

...
Португалия постигна пети последователен успех от началото на квалификационната си
Коментари Харесай

Пет от пет за Португалия, Испания вкара седем на Грузия

Португалия реализира пети пореден триумф от началото на квалификационната си акция за Евро 2024, откакто в дуел от група J се наложи над Словакия с минималното 1:0 в Братислава.


В воин за отбора на Роберто Мартинес се трансформира рожденикът Бруно Фернандеш, който се разписа след асистенция на Бернардо Силва в края на първото полувреме. " Мореплавателите " можеха да завоюват и с по-голяма разлика, само че мерникът им изневери. Въпреки това, тимът има цялостен актив от 15 точки на върха в групата, където в останалите срещи Босна и Херцеговина и Люксембург реализираха домашен победи надлежно над Лихтенщайн и Исландия. Люксембург се изравни със Словакия на втората позиция с по 10 пункта, до момента в който босненците са четвърти с 6 точки.

В група А, Испания размаза Грузия със 7:1 като посетител. Алваро Мората осъществя хеттрик, по един път се разписа Дани Олмо и Нико Уилямс, автогол си означи Соломон Квирквелия, а Ламин Ямал влезе в историята на " Ла Фурия Роха ", трансформирайки се в най-младия дебютант и изпълнител на едвам 16 години и 57 дни. Той влезе от аварийна пейка в края на първото полувреме и се разписа в 74-та минута, с цел да оформи крайния резултат. Точен за грузинците бе Гиорги Чакветадзе. Испания е втора в групата с шест точки от три мача, до момента в който Грузия е на четвърто място с четири пункта.

Лидер в групата е Шотландия, който е на прага на класиране за европейските финали след петия си следващ триумф. Британците се постановиха изрично над Кипър с 3:0 като посетители след попаденията на Скот Мактоминей, Райън Порчъс и Джон Макгин.

Останалите резултати:


Група D:

Хърватия - Латвия 5:0

Турция - Армения 1:1. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР