Португалия може да бъде върната в списъка на страните, пристигащите

...
Португалия може да бъде върната в списъка на страните, пристигащите
Коментари Харесай

Португалия може да бъде върната в карантинния списък на Великобритания

Португалия може да бъде върната в листата на страните, идващите от които подлежат на 14-дневна самоизолация във Англия - единствено седмица откакто Португалия бе извадена от този лист.

Отчетени са 21,1 случая заразяване с Covid-19 на 100 000 души в Португалия за последните 7 дни на август, а съгласно английските правила всяка страна, в която тези случаи надвишават 20 рискува да попадне в „ черния лист “. При преценката министрите вземат също поради наклонността в случаите на заразяване, смъртните случаи, потенциала за тестване в съответната страна и успеваемостта на ограниченията за ограничение на болестта. За същата тази последна седмица на август във Англия индикаторът за инфектирани е 12,2 на 100 000 души.

След като на 22 август карантината за Португалия бе вдигната резервациите на британците за отмора там скочиха с 2000%. Мнозина в този момент се притесняват, че в случай че управляващите върнат карантината, хиляди британци още веднъж ще попаднат в „ клопката на самоизолирането “.

От оповестена част от листата на страните в „ Гардиън “ се вижда, че България е в „ зелената зона “ с 13,8 случая на 100 000 и е единствената страна от тази зона, против чието име и изписано „ карантина “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР