Портретна снимка, снимка с отдалечена фигура, само торс, котенца или

...
Портретна снимка, снимка с отдалечена фигура, само торс, котенца или
Коментари Харесай

Тайният език на профилните снимки

Портретна фотография, фотография с отдалечена фигура, единствено торс, котенца или групови селфита – профилните фотоси и всички снимки, които публикуваме в обществените мрежи, разкриват доста за нас. Ето някои забавни опорни точки от психолози за особеностите на хората съгласно фото желанията им.
Ние сами си избираме профилните фотоси, те са нашите визитни картички. Тези визуализации демонстрират по какъв начин виждаме себе си и по какъв начин желаеме да ни виждат другите, което ги прави извънредно завладяващи за психолозите.
Учени от Университета на Пенсилвания преди няколко години проучиха 66 000 профилни фотоси в Twitter и оцениха личността на потребителите въз основа на наличието на техните туитове. 434 души са попълнили спомагателен въпросник. Всички консуматори са оценени съгласно психическите черти на модела Big Five: невротизъм, хрисимост, почтеност, екстравертност и отвореност към опит.Станало ясно, че екстравертите разгласяват цветни фотоси, показващи повече позитивни страсти. Те избират да пускат групови фотоси, показващи повече от едно лице.Невротиците, в противен случай, имат податливост да не показват лицата си на фотоси. Когато има лице, то е доста уголемено, разкрива единствено фрагменти или е прикрито зад очила. Невротизмът е по отношение на негативните страсти, което може да изясни за какво тревожните консуматори не обичат или се опасяват да демонстрират тъжните си лица.Отговорните, дисциплинираните, подредените плановици се преценяват със обществените правила във връзка с фотосите в профила си. Те постоянно се усмихват, следвайки правилото, че човек се чака да наподобява благополучен на фотосите. Фотосите им са с положителни пропорции и като цяло с положително качество.Сговорчивите хора се стремят към обществена естетика и съдействие, което се отразява в профилните им фотоси. Те демонстрират позитивни страсти по-често от всеки различен от петте вида персони. Но техните снимки постоянно са по-размазани, по-артистични и наподобяват блестящо.Потребителите с висока степен на отвореност към опит също като невротиците не обичат да демонстрират лицето си, само че в случай че решат да го вършат, разгласяват ясна, изразителна фотография, без пречистване и не крият действителността.Проектът World Well-Being Project изследва за какво някои хора избират за профилни фотоси в Twitter котки, кучета или други животни. От прегледани 62 338 потребителски профила в Twitter единствено 361 фотоси на профили съдържат котки, а 742 изображения демонстрират кучета. Потребителите, които крият същинските си физиономии зад скотски, са повече интроверти, в сравнение с екстраверти, мъчно могат да се нарекат сговорчиви и са много нервни. „ Хората-котки “ са доста по-затворени и по-неприятни от „ хората-кучета “. 
Въпреки че не са директно свързани с профилнитe фотоси, резултати от изследване, направено в Харвардския университет и Университета на Върмонт сочат, че публикуването на черно-бели изображения или единствено с един колорит може да са симптом на скрита меланхолия. Данни от Instagram от 166 души разкриват, че депресираните хора са склонни да разгласяват по-сини, по-сиви и по-тъмни фотоси в платформата.
Нарцистичните човеци просто обожават личните си профилни фотоси, това е констатацията на откриватели от Университета на Северна Флорида. Имайки поради тяхната пресилена позитивна визия за физическата им прелест, това не е изненада – въпреки всичко профилната фотография е най-физическият аспект от онлайн самопредставянето на човек. Егоцентричните консуматори (особено жените) сменят профилните си фотоси по-редовно от другите, с цел да привлекат внимание и нови позитивни реакции. Ако фотосът наподобява като изваден от фешън списание, несъмнено става дума за нарцисист. 
Мъжете избират да демонстрират в профилните си фотоси във Фейсбук, на които са по-официално облечени, харесва им и да са на фона на колите си, да се виждат часовниците им или различен безценен признак. Според психолозите това са образни характерности, целящи да привлекат женски погледи, както и да покажат на другите мъже материално превъзходство. Жените са по-склонни да разгласяват фотоси на фамилиите си като профилни фотоси. Те демонстрират по-широки усмивки и по-игриви погледи. 
Източноазиатските консуматори на Фейсбук избират фотоси в цялостен растеж от по-голямо разстояние, които демонстрират повече декор, до момента в който американците имат податливост да употребяват портретни фотоси. Източноазиатците също демонстрират по-ниска активност на изражението на лицето от американците.
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР