Портокаловата кора ще държи котките далеч, ще събира охлювите в

...
Портокаловата кора ще държи котките далеч, ще събира охлювите в
Коментари Харесай

Хитри идеи за употреба на портокалова кора

Портокаловата кора ще държи котките надалеч, ще събира охлювите в градината, ще ароматизира чая ви и ще почисти дома ви. Затова идващия път, когато белите портокал, се замислете дали ще изхвърлите кората, като ненужен отпадък.

Вижте по какъв прагматичен метод можете да употребявате кората на портокала:

1. В градината

С нейна помощ ще съумеете да държите котките надалеч от зелената ливада или от саксиите с цветя. Просто разхвърляйте кората на няколко места върху тревата.

 Портокалови кори

Ако имате неканени гости, като охлюви върху вашите цветя, оставете половин кора от портокал с вътрешността към земята. На залез слънце охлювът ще пропълзи до там, с цел да търси сянка, тъй че умерено можете да го преместите.

 Почистване

2. В дома

Ароматизирайте дома си, като във вряла вода сложите кора от портокал, канела и листенца от обичаното си цвете.

 Избелване на зъбите

Вземете изсъхнал чорап и го напълнете със сушени портокалови кори и канела, завържете го и с него ароматизирайте някое кътче от вкъщи ви.

Ако оставите кори от портокал в коша за отпадък, ще се отървете от неприятаната му миризма.

3. Като почистващо средство

Освен прелестен мирис, кората дружно с оцета се трансформира в необикновено почистващо средство. Можете да изчистите катран от обувките си единствено с кората.

4. В сладкарството

Сложете в тестото за сладки или върху тортата сушени корички от портокал за мирис. Може да употребявате и захаросани корчки в шоколада или в сладолед и да гарнирате с тях вашия десерт.

6. В напитки и пикантни ястия

Придайте портокалов мирис на пикантните ястия или ги декорирайте с портокалови кори, свежи или сушени. Чаят става извънредно благоуханен с коричките, както в парещ, по този начин и в леден вид.

7. За съхранение

Сложете портокалови корички в бурканчето с кафява захар, с цел да я предпазите от навлажняване.

8. За избелване

Може да се сдобиете с прелестна усмивка, в случай че триете зъбите си с вътрешната страна на портокаловата кора. За по-бели зъби правете това всякога преди да ги измиете в продължение на най-малко една седмица.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР