Портокалите са едни от плодовете, които свързваме със зимата. През

...
Портокалите са едни от плодовете, които свързваме със зимата. През
Коментари Харесай

Защо е полезно да хапваме портокали всеки ден

Портокалите са едни от плодовете, които свързваме със зимата. През този интервал те се срещат в обилие на пазара и цената им е налична. Но това не са единствените две аргументи, заради които да си ги купуваме. Портокалите са извънредно потребен плод, съдържащ здравословни субстанции, от които организмът ни се нуждае, с цел да действа вярно.
Какво ще се случи с тялото ви, в случай че си хапвате по един портокал всеки ден?
Сърдечносъдовото здраве се усъвършенства
Според Американската сърдечна асоциация, потреблението на портокали на ежедневна база може да способства за подобряването на сърдечносъдовата функционалност. Те са извънредно богати на фибри и антиоксиданти, които понижават холестерола, прочистват стените на кръвоносните съдове, потискат възпаленията и подтикват сърдечносъдовата функционалност.

Подобрени памет и централизация
Портокалите могат да ви оказват помощ да употребявате мозъка си по-добре. Благодарение на антиоксидантите в тях, мозъчната активност се подтиква и усъвършенства. Стареенето на клетките, в това число тези на мозъка, се забавя, тъй като антиоксидантите потискат оксидативния стрес и възпаленията – едни от водещите аргументи за развиване на хронични и дегенеративни болести на нервната система.

Имунната система ще се укрепи
Редовното похапване на портокали носи на организма чудесни количества витамин С. Той е значим антиоксидант за имунната система, без който нейните функционалности се затрудняват. Витамин С се бори с възпаленията, форсира оздравителните процеси, взе участие в деленето на клетките и възобновяване на тъканите.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР