Porsche обяви актуализирания си план за електрически превозни средства, който

...
Porsche обяви актуализирания си план за електрически превозни средства, който
Коментари Харесай

След Macan, Porsche планира и електрически Cayenne, плюс още един изцяло нов електрически SUV

Porsche разгласи обновения си проект за електрически транспортни средства, който включва електрическа версия на Cayenne и нов електрически SUV от най-голям клас

Емил Василев преди 6 секунди 1 Сподели

Най-четени

ТелефониЕмил Василев - 20:56 | 11.03.2023

Nokia Magic Max: Nokia е на път да си върне короната с този флагмански смартфон… Ако е същински

IT НовиниДаниел Маринов - 17:34 | 11.03.2023

Как военните в Съединени американски щати създадоха пушка, която предизвиква краткотрайна слепота

ХардуерДаниел Десподов - 17:20 | 11.03.2023

Нов чип преобразува непрекъснатия ток в изменчив без трансформатори и изправителни мостове

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Porsche работи по чисто нов електрически SUV от висок клас, заяви производителят на първокласни коли по време на годишната си конференция през днешния ден. Все още неназованият електрически автомобил ще бъде четвъртият в обновената гама от електрически коли на компанията, която включва електрически Macan за 2024 година, следван от електрическа версия на двуместния 718 и неотдавна оповестена напълно електрическа версия на Cayenne.

Електрическият SUV ще бъде позициониран като модел с по-висока продуктивност от Cayenne и ще се базира на новата платформа за електрически коли „ SSP Sport “, създадена от Porsche. Компанията майка на автомобилния производител, Volkswagen, разработваше новата платформа SSP, която да наследи платформата „ MEB “. Процесът обаче бе придружен от софтуерни проблеми, което докара до закъснение на „ Project Trinity “ на Volkswagen, който трябваше да бъде дебютният автомобил на платформата.

Свръхлуксозно фамилно транспортно средство

Докладите сочат, че новият SUV на Porsche ще бъде огромен седемместен автомобил, който, сходно на Cayenne, ще бъде прелъстителен за тези, които търсят ултралуксозен фамилен автомобил. Оливер Блуме, ръководител на изпълнителния съвет на Porsche, съобщи в програмната си тирада, че новият SUV ще предложи „ изцяло ново преживяване “ в интериора и екстериора. Блуме е и основен изпълнителен шеф на Volkswagen Group, като предходната година размени Херберт Дийс в изненадващо разтърсване.

Porsche има нов фокус върху основаването на електрически SUV коли, което Блуме изясни с възходящите облаги в сегмента, изключително в Съединени американски щати и Китай. Macan запълва сегмента на компактните SUV, а Cayenne, който към този момент се предлага в хибридни разновидности, дава отговор на категорията на междинните SUV. Сега новият SUV ще запълни високия клас.

Porsche слага нов фокус върху основаването на електрически SUV заради растежите в сегмента

Други производители на първокласни коли като Mercedes-Benz и BMW също разнообразяват своите оферти за напълно електрически SUV-та. Mercedes-Benz сътвори SUV версия на своя флагмански седан EQS и ще пусне SUV версия на EQE по някое време тази година. Междувременно BMW разполага с високотехнологичен звяр в лицето на iX и по-производителния M60.

Porsche също разгласи, че двуместният електрически 718 ще се продава дружно с бензиновия модел, само че по-късно ще прави само електрическата версия. Автомобилният производител възнамерява до 2030 година да доставя повече от 80% от новите си коли като напълно електрически.

Единственият напълно електромобил на Porsche, който може да бъде закупен през днешния ден е спортният седан Taycan, който, сходно на Model S на Tesla, стартира да се изчерпва спрямо останалата конкуренция. Също по този начин, Audi, която е част от VW Group евентуално е основала по-добре изглеждащ електрически седан в Audi RS E-tron GT, който заимства архитектурата на Porsche Taycan.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР