Порои и наводнения в различни части на страната. Котел и

...
Порои и наводнения в различни части на страната. Котел и
Коментари Харесай

Поройни дъждове влачиха коли и наводниха къщи в страната

Порои и наводнения в разнообразни елементи на страната. Котел и няколко села в община Антоново оповестиха отчасти бедствено състояние. Силните дъждове влачиха коли в продължение на 30 метра в Котел. В Община Антоново дъждовете отнесоха пешеходни мостове и събориха покриви на къщи.

Градушка удари и столицата.

" Събраха се небето и земята, забули се времето и се изсипа стихийно. Два часа, три часа. Просто природа ", разяснява Курти Колев.

Влачени коли, наводнени къщи и изровени пътища - такива са вредите от пороя, който се изля в Котел и прилежащото село Тича.

" Много страшна вода беше. Не мога да изкарам, бях вътре и излязох вънка, не мога да изкарам децата навънка, то имаше 80 санта вода. Едвам, колкото да се изправих ", описа Ангел Мечков.

Само за час се изляха 60 литра на квадратен метър - три пъти повече, в сравнение с канализацията на града може да поеме.

" Този автомобил е мой. Четири метра тука беше паркиран, добре, че бях вътре и просто малко по този начин наляво, другояче потегля като кибритена кутийка просто. Синът ми беше зад мене и той в неговия автомобил и той просто неговата е по-лека кола и потегли, и в оня дирек там, към 32-33 метра от тука до там. И му споделих да не излиза от колата, тъй като тя някъде ще се подпре, излезе ли, няма къде да го намерим ", описа и Ангел Бончев.

" Сутринта изкарах децата по гащи навънка. Като почва подобен дъжд, бягаме, отиваме на комшиите. Ако не на комшиите, отиваме на баира, там, горе, да сме на безвредно място. Туй доста постоянно взема да става и доста земах да се тормозя и получих страхова невроза. От дъжда, като почва, аз оставям къщи-мъщи и тичам навънка с децата ", показа Румяна Кирчева.

Бурята отнесе пешеходен мост в село Стеврек, община Антоново.

Наводнени са къщи. Ураганният вятър е нанесъл най-сериозни вреди в село Капище, където са отнесени и изпочупени покривите на 10 къщи. Съборени са електрически стълбове, дървета, има скъсани електрически жици. Доброволци се включват за възобновяване на вредите в 30 села от общината.

Ураганен вятър и стихия имаше и в Голям Дервент, Елховско, и в Нова Загора.

Проливен дъжд и градушка удариха и столицата. Градушка с размерите на орех удари и Нови Искър. Няма информация за нанесени вреди.

Екип на " По света и у нас "
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР