Пороен дъжд снощи в Лом е наводнил къщи и е

...
Пороен дъжд снощи в Лом е наводнил къщи и е
Коментари Харесай

Пороен дъжд в Лом наводни къщи, нанесе големи щети на инфраструктурата

Пороен дъжд нощес в Лом е наводнил къщи и е нанесъл огромни вреди на инфраструктурата в града.

Бурята се е разразила към 19,00 часа. Изровена пътна настилка, десетки наводнени къщи, закъсали коли - това са част от провалите, нанесени от поройният дъжд, излял се над Лом в събота вечерта в границите на десетина минути.

Особено сериозно е било на ул. „ Пристанищна “ в региона на надлеза. Екипи на „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ от Лом и Монтана, общинско дружество „ Чистота “ - Лом, „ Гражданка отбрана “ и ЧЕЗ са отстранявали повредите, описа кметът на Лом доктор Георги Гаврилов.

„ Ураганен вятър, паднаха доста дървета, клони от дървета, които надлежно доведоха до задръстване на част от решетките на шахтите отводнителните, които пък от своя страна не можаха да поемат в същото време огромна част от водата и за това породи и тази обстановка, която е много трагична. Обилните, бурните дъждове, пороите унищожиха огромна част от инфраструктурата на града, в това число и държавни пътища. Това е пътят към град Козлодуй, шосе 11 този път, което е безусловно разрушено “.

От община Лом пресмятат вредите, нанесени от поройния дъжд.

„ И сега не престават да работят екипите на „ Чистота “. Смятаме вредите и може би до пет-шест дни ще сме подготвени с безусловно всички повреди и нанесени вреди и няма да спрем да почистваме града, да разчистваме, с цел да се случат нещата “, сподели кметът.







Снимки: Община Лом
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР