Породата рагамъфин е сравнително нова и намирането на чистокръвно котенце

...
Породата рагамъфин е сравнително нова и намирането на чистокръвно котенце
Коментари Харесай

Важни грижи при отглеждане на котка рагамъфин

Породата рагамъфин е относително нова и намирането на чистокръвно котенце е сериозна инвестиция за бъдещия собственик. Но пък щом човек е решил да влага по-сериозна сума, значи и желанията му да се грижи за своя домакински любим са съществени.

Това е чудесна вероятност за живота на котето от порода рагамъфин, тъй като те носят темперамент, сходен на този на децата - изискват непрестанно внимание, обич и безрезервност.

Грижите за рагамъфин се показват най-много в това - да се отдели оптимално дълго време за другарство с пухкавия домакински любим, тъй като един рагамъфин се нуждае най-много от тази грижа.

Котките от тази изкуствено основана порода са изгубили изцяло ловните инстинкти на семейство котки и не могат да съществуват без човешката грижа и топлота.

Ако бъдат неглижирани, те могат да изпаднат в меланхолия и даже да се разболеят съществено. Те не са подобаващ домакински любим за прекомерно заети и постоянно отсъстващи от вкъщи хора. Рагамъфините не понасят обиди и одобряват тежко грубостите на стопанина. Те не са отмъстителни, само че страдат от неприятно отношение.

По отношение на поддържката, рагамъфините се водят лесни за поддържане и в това изказване има огромна доза истина. Нужно е единствено да се разресва добре козината на котките, защото е дълга, гъста и с подкосъм и при линеенето се отделя огромно количество мъртви косми, които може да се заплетат в останалата четина и да образуват фитили.

Добрата вест е, че козината им рядко се заплита по този метод. Седмичното сресване може да се окаже задоволително.

 грижи за рагамъфин

Това красиво синеоко коте има потребност от разчистване на оченцата с тампон с преварена или сребърна вода. Ушичките му също се чистят с тампонче, а ноктите се изрязват от време на време с подобаваща ножичка.

Да къпем ли рагамъфин?

Котките не обичат водата и присъщ жест на котките е да изтръскват пламенно лапичката си, в случай че се е намокрила. Рагамъфин е чинно животно и ще разреши да бъде изкъпано с подобаващ шампоан, само че не по-често от един път в месеца.

Към грижата за котките рагамъфин можем да прибавим и обезпечаването на подобаващи играчки за развлечение, тъй като тези котета са игриви като останалите породи и имат потребност от време на време да се позабавляват.

Трябва да се знае, че те не демонстрират боязън, тъй като не схващат, че могат да бъдат засегнати от други хора и животни, по тази причина стопанинът би трябвало да се грижи за тяхната сигурност на открито и в компанията на непознати, с цел да бъде постоянно щастливо неговото красиво мъркащо топче.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР