Поредното удължаване от страна на Европейската комисия с месец на

...
Поредното удължаване от страна на Европейската комисия с месец на
Коментари Харесай

Разнопосочни оценки за поредното удължаване на срока за оценка на Плана за възстановяване

Поредното удължение от страна на Европейската комисия с месец на периода за оценка на Плана за възобновяване - този път до 15 април, провокира разнопосочни оценки в Народното събрание. Управляващи и съпротива влязоха в спор чия е виновността за забавянето и справило ли се е държавното управление със задачата. Настимир Ананиев от " Продължаваме промяната " изрази оптимизъм:

" Планът за възобновяване трябваше да бъде импортиран от ГЕРБ. Те нямаха храброст да го внесат и не го внесоха. Ние взехме решение да наложим наши политики в самия проект. Добрата вест е, че всичко, което зависи от държавното управление, е свършено. Топката е в Брюксел сега. Очакваме до седмица посещаване на Урсула декор Дер Лайн в България, където се надяваме да бъде оповестено подписването и неговото приемане ".

Томислав Дончев от ГЕРБ подсети:

" От една година проектът, създаден от моя екип, се преработва, доработва и остава 80 % същият. Ние за възобновяване към този момент няма какво да приказваме. Второ, България загуби опцията в края на предходната година да употребява задатък по проекта - 1,5 - 1,6 милиарда. Трето, великодушната финансова стратегия от над осем милиарда, половината си се базира на доходи от средства на Европейски Съюз. При това фрапантно закъснение за мен има риск от осъществяването на бюджета, особено в приходната му част ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР