Поредното доказателство за колапса на здравната ни система. Въпреки отрицателният

...
Поредното доказателство за колапса на здравната ни система. Въпреки отрицателният
Коментари Харесай

БНР: Софиянец почина от инсулт, но го писаха Ковид след отрицателен тест. Лекарят към близките: Оставете го да умре. Няма места в болниците

Поредното доказателство за колапса на здравната ни система.

Въпреки негативният тест индивидът е писан като умрял от Ковид.

Това е историята на Саркис Бахдасарян от София, той е на 74 години с онкологично заболяване в ремисия. Разказва я неговата племенница Михаела Петрова:

„ В неделя на 22 ноември чичо ми си е лежащ да спи и откакто след няколко часа не се разсънва, вуйна ми се обажда на Спешна помощ. Лекарят, който идва, оповестява, че индивидът просто спи и в случай че не се разсъни и на следващия ден, тогава да се обадят отново. На сутринта чичо ми не се разсънва и тя вика още веднъж „ Спешна помощ “. Лекарят споделя: „ Той е в кома, оставете го да почине, не ни занимавайте повече, не го разкарвайте по болници, на никое място няма да го одобряват “. От метода, по който заварих чичо си, той очевидно изглеждаше с инсулт – едната му страна беше отпусната, устата му беше изкривена “.

Роднините се пробват да се свържат по телефона с четири болници – ВМА, ИСУЛ, „ Пирогов “ и „ Света Ана “. „ Пирогов “ и ИСУЛ изрично отхвърлят да го одобряват. Едва третият лекарят, който идва от Спешна помощ, го преглежда обширно и му слага диагноза инсулт и кома, и колата за спешна помощ стартира търсене на болница, в която да бъде признат, само че безуспешно. Лекарят от Спешна помощ обяснява във всички болници, че индивидът не е с ковид, а с инсулт и в кома, предаде БНР.

Линейката го закарва до МБАЛНП „ Св. Наум “, където го тестват с бърз тест за Covid-19. Тестът е негативен. Отказват да го одобряват с аргумента, че одобряват единствено пациенти с потвърден ковид.

Линейката се насочва към „ Пирогов “, където също отхвърлят да го одобряват. След над час и половина очакване пред „ Пирогов “ роднините са обаждат на журналиста Люба Кулезич, която телефонира на шефа на „ Пирогов “ и в последна сметка одобряват Саркис. След час и след категорично гледище от нейна страна за някаква информация споделят на брачната половинка му, че е умрял. Дъщеря му вижда татко си в транспарантен чувал на пода, до момента в който чака пред моргата, с цел да ѝ бъдат дадени документите му, като в същото време е мародерствана от формалната за „ Пирогов “ траурна организация да употребяват техните услуги за над 2 000 лв.. Там е имало още четирима умряли и техните родственици.

Оказва се, че тези хора изобщо не са били в ледник, а са били оставени на пода в чували. Взимайки епикризата, въз основа на която да се издаде смъртен акт, ден по-късно околните на Саркис прочитат, че причина за гибелта е Covid-19.

Саркис Бахдасарян умира на 23 ноември след 18.00 ч. в УПБАЛСМ „ Пирогов “, а преди този момент над 24 часа лежи в дома си в безсъзнание, а два екипа на Спешна помощ не подхващат никакви дейности – единият е извикан в 22.50 часа на 22 ноември, а вторият – в 06.38 часа на 23 ноември.

„ В последна сметка едни човек, негативен за ковид, се оказа умрял от Covid-19. Имаме тест и в последна сметка в „ Пирогов “ го одобряват, с цел да почине там и да го пишат, че е умрял от Covid-19 “, добави описа си Михаела Петрова.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР