Поредно повишаване на цената на природния газ ни очаква от

...
Поредно повишаване на цената на природния газ ни очаква от
Коментари Харесай

Готвят ни ново поскъпване на природния газ: „Булгаргаз“ иска цената да скочи с 58%

Поредно повишение на цената на природния газ ни чака от април. Комисията за енергийно и водно контролиране ще разиска предлагането на „ Булгаргаз “ за повишаване с близо 58 на 100 на синьото гориво.

Очаква се скокът на цената да бъде по-нисък, тъй като плановете на газовата компания са правени в интервал, в който горивото беше с едни от най-високите си стойности на европейските тържища.

Скокът на газа може да бъде с по-малко от поисканите от „ Булгаргаз “ 58 %, твърди БНР, само че повишаване от април ще има, сподели неотдавна ръководителят на енергийния регулатор Станислав Тодоров: „ Ще има повишение на цените, тъй като България не създава газ, а го внася. Ако някой може да каже от кое място да внесем малко по-евтин газ, комисията сигурно ще задължи „ Булгаргаз “ да се възползва от тези количества. Но газът е вносна стока, която се е вдигнала десетократно последната една година. Каквото може комисията ще направи, само че е наивно да се чака, че няма да бъдат нараснали цените, свързани с силата от газ “.

Все още не е ясно, като резултат от повишаването на газа, какво ще е нарастването на цените на топлоенергията, дали смяна ще има още от април или определянето на нови цени на парното и топлата вода ще бъде отсрочено от юли. Окончателните цени на синьото гориво би трябвало да станат ясни на 1 април.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР