Поредно изследване на Тренд установява нещо, което всеки българин си

...
Поредно изследване на Тренд установява нещо, което всеки българин си
Коментари Харесай

Достъпно, ама скъпо и невъзможно здравеопазване за повечето българи

Поредно проучване на „ Тренд ” открива нещо, което всеки българин си знае – че опазването на здравето у нас може да е налично, но не е по джоба на множеството от българите. И каква е файдата, че у нас всеки има достъп до доктора, но няма задоволително следства нито за прегледи, нито за медикаменти, тъй като цените са несъразмерно по-високи от приходите на близо 80 на 100 от българите?!

И по този начин, от организацията ни споделят, че всеки пети българин е спирал назначените му медикаменти, тъй като порите не са му стигали. По същата причина, всеки трети пък е имал потребност да посети експерт, само че не го е направил.

 Според изследването достъпът до здравни грижи у нас е много по-бърз в сравнение с останалите европейки страни, само че за разлика от тях,

у нас пациентите доплащат от джоба си близо 40% от общите разноски за опазване на здравето.

Обобщението сочи, че и здравната ни система е направена в услуга на малцинството българи, които нямат проблеми с заплащането на всевъзможни месечни разноски, в това число и за опазване на здравето. Съвсем неотдавна Националният статистически институт  ни сподели в свое проучване, че близо 75 на 100 от сънародниците ни имат усложнения с заплащането на своите месечни разноски. Без такива битови кахъри са едвам 3% от нашенци, до момента в който всички останали в друга степен са затруднени.

А какво ни чака занапред, през зимата, с оскъпените горива, галопиращата инфлация, която у нас е по-висока в сравнение с във всички останали страни от Европейски Съюз, вихрещата се далавера, следва да установим скоро, напълно скоро. И тогава, който издържи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР