Поредният вандалски акт на непълнолетно лице бе заснет от камерите

...
Поредният вандалски акт на непълнолетно лице бе заснет от камерите
Коментари Харесай

Пореден вандалски акт в Русе: Хванаха младеж, хвърлял пиратки в кошче

Поредният вандалски акт на малолетно лице бе сниман от камерите на СЗ „ КООРС “, оповестиха от Общината.

Младежът е бил арестуван и предаден на полицията от чиновници на профилираното звено след изхвърляне на пиратки в железно кошче за боклуци пред постройката на Операта.

През последните 10 дни са получени четири сигнала до полицията за непозволено потребление на разнообразни типове пиротехника. Във връзка със зачестилите недоволства на жители за потреблението на взривоопасни материали през празничните и почивните дни Община Русе припомня, че според Наредба № 4 за поддържане и обезпечаване на публичния ред, изискванията и реда за осъществяване на всеобщи публични прояви, запазване публичното и персоналното имущество и чистотата на територията на общината, е неразрешено хвърлянето на ракети, бомбички и други взривоопасни материали, в случаите, в които с тези дейности се заплашват животът и здравето на други жители.

Текстът на Наредбата не е изменян от приемането ѝ през 1992 година, като не е съгласуван и с настоящото законодателство по отношение на потреблението на пиротехнически произведения.

Разпоредбата не е прецизна и не обгръща всички типове пиротехнически произведения, предопределени за свободна приложимост. Съгласно настоящия Закон за оръжията, боеприпасите, взривните субстанции и пиротехническите произведения е неразрешена използването на пиротехнически произведения в транспортни средства, наоколо до леснозапалими материали, както и в регионите на лечебни и образователни заведения, обществени и молитвени домове, храмове и манастири.

Забранена е и използването на пиротехнически произведения, като се изключи фойерверки от категория F1, в закрити пространства. (чл. 60, алинея 1, т. 6), като контролните пълномощия по съблюдаване на Закона са предоставени на органите на Министерство на вътрешните работи.

Доколкото законът има статут на нормативен акт от по-висока степен по отношение на Наредбата на Общинския съвет, контролът върху потреблението на пиротехнически произведения е в компетенциите на органите на Министерство на вътрешните работи.

Независимо от това, Общината приканва всички жители да бъдат толерантни и деликатни при потребление на пиротехнически произведения, като с държанието си не основават предпоставки за произшествия и нарушавания на публичния ред, и обезпечават успокоение на съгражданите си през вечерните часове.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР