Поредният разрив във взаимоотношенията между Борусия (Дортмунд) и Пиер-Емерик Обамеянг

...
Поредният разрив във взаимоотношенията между Борусия (Дортмунд) и Пиер-Емерик Обамеянг
Коментари Харесай

Проблемът с маймуната, заради който Обамеянг се разсърди

Поредният раздор във взаимоотношенията сред Борусия (Дортмунд) и Пиер-Емерик Обамеянг идва в миг, в който голмайсторът на Бундеслигата води задочна война с публицист от Kicker. Тези дни Карло Вилд разяснява, че нападателят не би се държал по същия лекомислен метод, в случай че играеше за Байерн (Мюнхен). Репортерът засяга екстравагантността на Оба-Оба отвън терена. Журналистът обаче употребява израза “Affenzirkus”, което е съставна дума от “маймуна” и “цирк”, само че се употребява, с цел да илюстрира несериозно поведение, нормално търсещо вниманието на близките.

Обамеянг обаче се засегна, като съобщи, че поради съществуването на “маймуна” това било засегнатост на расистка основа. Ето какво написа той в профила си в Instagram: “Тези дни немските публицисти ме атакуват, а до момента аз постоянно съм бил правилен. Мисля, че този кореспондент можеше да употребява друга дума.”
A post shared by Aubameyang (@aubameyang97) on Jan 13, 2018 at 1:42pm PST

Към това той прибавя фотография от търсенето в Гугъл на израза “Affenzirkus”, на която е изобразена маймуна с нацистки знак върху рамото й.

Журналистът от Kicker изясни, че въобще не е желал написаното от него да бъде разбрано по дословен метод, а употребявал израза поради преносното му значение. Бундеслига 18 кръг, неделя 14 януари  Борусия (Дортмунд) 0:071 минута  Волфсбург
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР