Поредните поправки бяха провокирани от обезобразяването на 18-годишно момиче в

...
Поредните поправки бяха провокирани от обезобразяването на 18-годишно момиче в
Коментари Харесай

Вежди Рашидов за жертви на насилието: Всички к**ви се сетиха след 15 години, че са изнасилвани /видео/

Поредните ремонти бяха предизвикани от обезобразяването на 18-годишно момиче в Стара Загора, а поради приемането им депутатите бяха свикани на изключително съвещание посред лятната си почивка. Думите си Рашидов произнася по време на отмора, оповестена близо три часа часа след началото на съвещанието. Дискусията тече при изключени микрофони, само че се чува на записа от директното лъчение в онлайн канала на Народното събрание, написа още "

 

Дебатите по законовите ремонти изнервиха очевидно депутатите от Българска социалистическа партия и " Възраждане ". Те гласоподаваха срещу включването на хората в интимна връзка измежду подлежащите на отбрана, а по-късно възразиха остро против предлагането на болшинството текстовете да бъдат гласувани през днешния ден и на второ четене с аргумента, че това опонира на разпоредбите. Почивката беше дадена от водещата съвещанието Росица Кирова " за усмиряване на пристрастеностите ", само че камерите от залата продължиха да работят.

 Рашидов се доближава към трибуната, на която седят ръководителите, а Кирова се обръща към него с репликата " Дайте някакъв умен съвет ". В отговор депутатът ѝ предлага да слага закона по-бързо на второ гласоподаване и да завършват дебатите. Тя му припомня, че това няма по какъв начин да стане, защото депутатите имат да гласоподават и ветото на президента по измененията в Закона за правосъдната власт, само че Рашидов към този момент се е разпалил и изяснява, че има настоящ закон, по който може да се глоби насилието и че домашното принуждение с нищо не " се разграничава от външното ".

Въпреки подканата на Кирова да излязат от залата, Рашидов продължава: " Какво чешеме езиците? Всички к**ви се разсъниха да се сетят след 15 години, че са изнасилвани, като оня американския режисьор, дето го направиха на маймуна ". Бившият министър на културата и ръководител на отрасловата парламентарна комисия явно загатва за случая с американския продуцент Харви Уайнстийн, който беше наказан на повече от две десетилетия затвор за две изнасилвания, а сигналите против него сложиха началото на придвижването #Аз Също (#MeToo), в което се включиха някои от най-популярните холивудски звезди.

Никола Минчев се пробва да прекъсне сътрудника си, до момента в който двамата с Росица Кирова се изправят и напущат трибуната, дружно с Рашидов, а последното, което микрофоните прибавят е възклицанието на Кирова: " Ох ".

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР