Поредни две позиции в подкрепа на кандидатурата на Иван Гешев

...
Поредни две позиции в подкрепа на кандидатурата на Иван Гешев
Коментари Харесай

Още две прокуратури подкрепиха Гешев за обвинител № 1

Поредни две позиции в поддръжка на кандидатурата на Иван Гешев за основен прокурор. Те са от името на Окръжните прокуратури в Добрич и Смолян.

Към мнението на прокурорите от Добрич се причисляват сътрудниците им от районните прокуратури в целия правосъден регион, както и следователите и чиновниците на правосъдната власт. " Считаме, че издигнатата кандидатура на Иван Гешев е верният избор като прокурор от кариерата, който познава системата от вътрешната страна и за който може да се твърди, че ще се употребява с доверието на сътрудниците си. При своя избор не следва да се поддавате на политически или различен външен напън, а вярно да приложите наредбите на Конституцията и Закона за правосъдната власт ", написа в мнението на ОП-Добрич.

Прокурорите от Смолян пишат до Пленума на Висшия правосъден съвет (ВСС), че Иван Гешев има " решителността, знанията и опциите " да заеме поста на основен прокурор. 

" С работата си досега е посочил, че има желанието и може да отбрани имиджа на прокуратурата, позиционирането й в правосъдната власт и продължение на провеждането на промяната в прокуратурата, стартирано от Сотир Цацаров. Неговото издигане за претендент за основен прокурор е в сходство и с вижданията на огромната част от сътрудниците в страната, че основният прокурор би трябвало да е от професионалните редици на прокуратурата ", показват още държавните обвинители от Родопите, които молят да се " пренебрегват опитите за въздействие и всевъзможни политически внушения и клевети ", които съпровождат процедурата.

В понеделник следва значим стадий от процедурата по желание на идващия основен прокурор. Номинираният Иван Гешев би трябвало да показа писмената си идея за развиването и ръководството на държавното обвиняване през идващите седем години.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР