Поредната проверка на НАП за имотите и доходите на властта

...
Поредната проверка на НАП за имотите и доходите на властта
Коментари Харесай

НАП изпра и сина на Борислав Сарафов

Поредната инспекция на Национална агенция за приходите за парцелите и приходите на властта завърши със умозаключение, че проблем няма. 21-годишният наследник на зам.-главния прокурор и началник на Национална следствена служба Борислав Сарафов няма противозаконни парцели, оповестиха от прокуратурата, цитирайки заключенята на приходната организация.
Припомняме, че инспекция на " Бивол " сподели, че младежът, който учи право в Лондон, през тази и маналата година е станал притежател на апартамент, ателие и гараж в първокласен комплекс в Бояна на обща стойност 540 000 лв..
В началото на април прокуратурата възложни на КПКОНПИ инспекция на сина на Сарафов, който е и началник на Националната следствена работа.
Това стана мотив при започване на април прокуратурата да разпореди на КПКОНПИ да ревизира сина на Сарафов и на самия зам.-главен прокурор. За да се откри с какви средства са закупени парцелите.
Борислав Сарафов трябваше да бъде тестван и за това, че не е оповестил притежаването на сумите за пазаруването на парцелите в декларациите си пред Инспектората към Висш съдебен съвет.
НАП-София също трябваше да направи данъчна инспекция на сина на Борислав Сарафов за приходите му и имущественото му положение в интервала 2015 - 2018 година
Днес прокуратурата популяризира известие, в което се споделя, че Национална агенция за приходите е изпратила резултатите от инспекцията до ВКП. Според организацията " не са открити несъответствия сред заявените и получени приходи и имущественото положение на физическото лице ".
До момента Борислав Сарафов обществено не е коментирал по какъв начин синът му е изкарал тези средства.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР