Поредна вечер на протести не само в София, но и

...
Поредна вечер на протести не само в София, но и
Коментари Харесай

Ден 43: Омлет за МВР, напрежение в Пловдив


Поредна вечер на митинги освен в София, само че и на доста места в страната. Шествието в столицата още веднъж мина през постройката на Министерство на вътрешните работи, където бе приготвен „ омлет по милиционерски “ от яйца и тоалетна хартия, с които бе обстрелвана фасадата на ведомството.

След акцията пред Министерство на вътрешните работи, протестиращите продължиха към Орлов мост, където бяха посрещнати от детметъл концерт на младежи.

Остават блокирани три основни кръстовища в столицата – при Ректората, при площад „ Независимост “, и при Орлов мост.

Протестиращите посрещнаха с ръкопляскания информацията, че арестуваният за нападението над колата на бул. " Ситняково “ в понеделник " е освободен под гаранция.

Протестит имаше и в други градове в страната. Традиционното шествие в Пловдив не мина без напрежение. Протестиращите се пробваха да преминат през бул. " Цар Борис III Обединител ", който не е позволен в маршрута им. Плътен полицейски кордон отхвърли да пусне шествието по булеварда.След 21.00 часа протестиращите въпреки всичко съумяха да излязат на булеварда и започнаха да се движат по платното. Движението по бул. " Цар Борис III Обединител " сега е спряно.

Протестът мина през кръстовището на Чифте баня и се насочи към постройката на Международния панаир.

Недоволните стопираха за малко пред постройката на някогашния партиен дом, където сега се обитава по-голямата част от общинската администрация.

Множеството скандираше яростно поради отхвърленото искане на протестиращите да преминат през ключовете пловдивски булеварди като всеки четвъртък.

От общината оповестиха, че уведомлението, което са получили от уредниците на митинга, не дава отговор на плануваните в закона периоди и само позволеният маршрут на митинга е по пешеходната зона на основната улица. Протестиращите обаче настояват, че са входирали уведомлението в точния момент и демонстрираха документи.

В града за митинга довечера дойде и Велислав Минеков от " Отровното трио ".

Към постройката на кметската администрация полетяха и яйца.

И довечера десетки жители се събраха пред постройката на Община Варна, с цел да стачкуват и да желаят оставката на държавното управление и основния прокурор Иван Гешев, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус” – Варна. След като по-рано през днешния ден бяха оповестили, че желанието им е да блокират кръстовището в региона на Централната поща в града, варненци извършиха желанието си.

След това протестиращите се насочиха към Първо Районно ръководство на Министерство на вътрешните работи. Целта беше да подарят на служителите на реда химикали и бели листи. Причината е, че преди няколко дни един от протестиращите в палатковия лагер бе атакуван и, отивайки в полицейското ръководство, му е било декларирано, че не разполагат с листи и химикали, с цел да напише жалбата си.

Въпреки че дежурният служител на реда не одобри „ подаръка” на протестиращите, те дадоха обещание, че ще го доставят по надлежния ред.

Протест имаше и в Бургас. С крясъци " Оставка " събралите се пред постройката на Общината показаха недоволството си от обстановката в страната и обявиха поддръжката си към протестиращите в столицата. После се насочиха на обичайното шествие по основната пешеходна улица " Богориди ", като в това време призоваваха и другите поданици на града да се причислят към митинга. След като доближиха до терасата на Културен център " Морско казино ", протестиращите престояха за малко, а по-късно се върнаха назад на площад " Атанас Сиреков ".

Протестът още веднъж бе съпроводен от полицейски екипи, които следяха за спазването на реда.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР