Поредна трагедия с мигранти се разигра в Гърция. Лодка потъна

...
Поредна трагедия с мигранти се разигра в Гърция. Лодка потъна
Коментари Харесай

12 мигранти загинаха, лодката им потъна край гръцки остров

Поредна покруса с мигранти се разигра в Гърция. Лодка потъна в Йонийско море и все още са открити 12 жертви, съобщи БНР.


Междувременно жителите на Егейските острови стартират продължителни митинги поради мигрантската рецесия.

В непосредственост до остров Корфу потъна лодка с мигранти. В момента тече избавителна интервенция. Издирват се хора в неопределеност.

На лодката са пътували към 50 души. Засега управляващите не са открили точната численост на пасажерите. Спасени са 21 индивида, като измежду тях има и дребни деца.

Жителите на островите в Егейско море, наранени от непрекъснатия приток на мигранти, стартират продължителни митинги с искане мигрантите, настанени на островите, да се изселят. С позволение на локалната власт са планувани блокирания на пристанища и летища.

" Ще затворим най-малко за два дни всичко на остров Лесбос и ще създадем жива верига на пристанищата ", заканват се локалните поданици.

Областният шеф на Северните егейски острови Костас Мудзурис съобщи пред медиите, че внезапно е увеличена престъпността от страна на мигрантите и ще стачкуват даже в Атина. Свалят доверието си от държавното управление, което към този момент е седем месеца на власт и съгласно недоволните " единствено дава обещание да изнесе хилядите мигранти ". Те не утвърждават и проекта за основаване на лагери от затворен вид за чужденците без право на бежански статут.

В същото време има мощно напрежение в регионите, където се трансферират мигранти от островите.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР