Поредна рокада в държавни структури, които са под управление на

...
Поредна рокада в държавни структури, които са под управление на
Коментари Харесай

Корнелия Нинова назначи свой човек във ВМЗ Сопот

Поредна рокада в държавни структури, които са под ръководство на Българска социалистическа партия като съдружен сътрудник в новото държавно управление.

Вицепремиерът и стопански министър Корнелия Нинова постави собствен човек отпред на държавното оръжейно предприятия ВМЗ Сопот. Досегашният изпълнителен шеф на Вазовските машиностроителни фабрики в Сопот Иван Гецов е освободен от поста и на мястото му е назначен предходният началник на оръжейницата Иван Стоенчев.
Нинова: ВМЗ Сопот е основно дружество за българската стопанска система
Министърът на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова се срещна с управлението и беседва с служащите във Вазовските Машиностроит...
Прочети повече
Всъщност промяната е направена от новото управление на Държавната консолидационна компания (ДКК), под чиято шапка е ВМЗ Сопот. В решението на компанията, което е от петък, няма посочени претекстове за промяната.

Бордът на шефовете на ВМЗ Сопот бе сменен по времето на служебния министър Кирил Петков, само че изпълнителният шеф Иван Гецов тогава резервира поста си. Той бе назначен през 2015 година, откакто в този момент назначеният Иван Стоенчев подаде оставка, напомня в. " Сега ". 

Стоенчев е управлявал оръжейницата близо 10 години. Той е в роднински връзки със Станислав Стоенчев - член на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия, показва news.bg. Медията напомня, че ръководството на Стоенчев е белязано с непрекъснати финансови проблеми за оръжейницита. През това време са проведени две гладни стачки на чиновниците поради неизплатени заплати, случват се гърмежи в цеховете за предпазване на подготвена продукция, изникват и подозрения за нерегламентирана продажба на подготвена продукция. В ефирен репортаж през 2010 година, в който се проверява тежкото финансово състояние на ВМЗ, Иван Стоенчев изрича позицията си, че сдружението би трябвало да бъде приватизирано.

Припомняме, че в края на януари вицепремиерът Корнелия Нинова непредвидена ревизия в предприятието. 
Биков и Лъчезар Борисов разнищиха пред две разнообразни малките екрани случая с ДКК
Във връзка с трусовете в Държавната консолидационна компания (ДКК), разнообразни представители на ГЕРБ се появиха в утринните блокове на н...
Прочети повече
 

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР