Поредна порция критики отправи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов към

...
Поредна порция критики отправи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов към
Коментари Харесай

Бойко Борисов за допълнителните машини: Хванахме ги по боксерки, още нямаме отговор

Поредна порция рецензии насочи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов към служебния кабинет. Той беше на посещаване при кметицата на Симеоновград Милена Рангелова. През седмицата при спецакция на полицията против търговията с избор бяха арестувани брачният партньор ѝ и синът ѝ. Обвинения не бяха повдигнати.

Тя описа на Борисов по какъв начин са били арестувани околните ѝ. По думите ѝ те не се занимават с пазаруване или пласиране на гласове, съобщи bTV.

Намесата на Министерство на вътрешните работи в избори се случва единствено в страни от третия свят, считат от ГЕРБ и обясниха, че ще подадат сигнал до интернационалните институции.

Лидерът на ГЕРБ разяснява изказванието на партията, че у нас са импортирани 228 машини за гласоподаване допълнително, като задачата била да бъдат добавени 228 хиляди гласа на избрани партии и субекти.

От „ Сиела-Норма “ дадоха отговор, че машините са техни и считат да ги употребяват в Албания, Грузия и у нас, само че за действия отвън изборите. Според Борисов този отговор е незадоволяващ.

„ Вчера ги хванахме по боксерки и още нямаме отговор, какъвто да ни удовлетвори. Съгласно закона има над 12 хиляди сертифицирани машини, стоят в специфичен склад – не мога да си закарам шкодата да ми я пазят там, той е единствено за тези машини. Изведнъж в това помещение се появяват някакви нови 228 машини, от същия вид в склад, в който нямат работа. Това са тъкмо 228 хиляди гласа. Те дават някакви глупави отговори, че щели да се тестват някъде в чужбина “, разяснява Борисов.

Очаква се през днешния ден Централната изборна комисия да организира съвещание и да обясни обстановката с машините.

По думите на Борисов той няма доверие, че няма да се извърши корист. „ Първи въпрос – за какво са в този склад. Втори въпрос – за какво ги пази страната. Трети въпрос – за какво са същите. Четвърти въпрос – за какво са същите. Въпрос към ЦИК – за какво се подиграват с нас “, попита водачът на ГЕРБ и добави, че машинация няма да се извърши, тъй като от ГЕРБ са ги хванали.

Относно изказванията, че представители на ГЕРБ и Движение за права и свободи са се срещали, с цел да договарят за бъдеща коалиция в идващия парламент, Борисов сподели: „ Нито аз, нито моите заместници, нито, който и да е, не е оторизиран да води каквито и да е договаряния, с която и да е партия. Аз, когато желая да приказвам с Движение за права и свободи, го върша обществено, както с всички останали. Не е правилно, че сме говорили. Нито Корнелия Нинова се е срещала, по телефон не се е чувала с мен от година време. Сега сапунисват и нея поради измамата с машините, която вършат, тъй като желаеме да преброим контролните талони “, разяснява Борисов.

Той разкритикува демо версията за гласоподаване на ЦИК, където не попада номерът на ГЕРБ в бюлетината, тъй като са единствено до №22, пише 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР