Поредна осъдителна присъда срещу България в Европейския съд по правата

...
Поредна осъдителна присъда срещу България в Европейския съд по правата
Коментари Харесай

Мирослава Тодорова осъди България в Страсбург

Поредна неоправдателна присъда против България в Европейския съд по правата на индивида. Тя е по тъжба на съдията от Софийския градски съд и някогашен ръководител на Съюза на съдиите Мирослава Тодорова. Тя сезира съда в Страсбург през 2013 година поради нарушено право на обективен развой и нарушено право на персонална цялост. 

Заради сериозни изказвания на самата Тодорова и на ръководената от нея тогава организация тя беше обект на поредност от дисциплинарни производства.

Съдът открива връзка сред дисциплинарните процедури и глобите, които са ѝ наложени, и сериозните й позицията към вътрешния министър в първото държавно управление на ГЕРБ Цветан Цветанов и в качеството на ръководител на Съюза на съдиите. Съдът в Страсбург напомня и думите му: " Дали Тодорова не служи на проведената престъпност ".

С решението си от през днешния ден Европейският съд по правата на индивида приема, че е погазена свободата на изложение на Тодорова, както и че против нея легални средства са употребявани за паралегални цели. На Тодорова не е присъдено обезщетение, тъй като тя самата не претендира за такова.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР