Поредна жестокост към животно. Мъже спасиха затрупано и изоставено в

...
Поредна жестокост към животно. Мъже спасиха затрупано и изоставено в
Коментари Харесай

Жестокост към животно: Мъже откриха куче, затрупано в изоставена шахта

Поредна свирепост към животно. Мъже избавиха затрупано и изоставено в шахта куче. Кирил Маринов и негов другар разхождат кучетата си край пловдивския бул. „ Северен “, когато чуват скимтене. На метри от тротоара виждат купчина от клони и пластмасови тръби.



И тук се чу лай. Разчистихме няколко клона. И тук се появи една главичка на два-три метра надолу... кученце, сподели Кирил Маринов от Пловдив.

Животното е в тежко положение.



Изглежда, да, като домашно. И тука някой го е заровил. Със сигурност е сложено, тъй като цялата дупка беше покрита с клони... На процедура живо заровено животинче. То тук е прекарало най-малко две-три седмици. В трагично положение е кучето. То нямаше никаква мощ. Не можеше да лае, изясни мъжът.

Само кожа и кости. Направо целият гръбнак му се вижда. Не можем да ви кажем кой е индивидът. Ако си приказваме, че е бил човек, само че нямам пояснение за такива хора. Ние не сме от този модел, изясни Петър Петров.

Кучето е отзивчиво и дава отговор на команди.

Дара има туморно образувание към корема. Мъжете, които я откриват, допускат, че поради този кусур е била затрупана в дупката. Дара има потребност от доктор и нов дом. Природозащитници се надяват да й оказват помощ. Предстои инспекция дали кучето има чип.

Ако няма законов чип, ние не можем към този момент да създадем нищо. Освен да покажем на обществото какво се е случило, да молим да не се повтаря. И да му помогнем оттук-нататък, да му намерим дом, сподели Елеонора Кабакчиева, Animal Welfare Bulgaria.

Дара ще бъде лекувана и занапред ще й се търси осиновител.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР