Поредна жертва на първоначално положителен полеви тест за наркотици. Припомняме

...
Поредна жертва на първоначално положителен полеви тест за наркотици. Припомняме
Коментари Харесай

Отнеха книжката на професионален шофьор заради грешна проба за наркотици ВИДЕО

Поредна жертва на в началото позитивен полеви тест за опиати. Припомняме случая, при който рейс с 20 пасажери излезе от пътя и се обърна в канавката при 345-и километър на автомагистрала „ Тракия”.

Шофьорът се оказа с негативна проба за алкохол, само че позитивна за амфетамини. Седем месеца по-късно кръвните проби потвърждават невинността на мъжа, само че той продължава да стои без брошура и без работа.



„ Бях махленски в използването на амфетамини. Обясних, че в никакъв случай в живота си не съм употребявал опиати. Мисля, че не ми повярваха. Кръвната проба, която дадох, беше негативна. Седем месеца по-късно очаквам документите си, с цел да се върна на работното си място. Въпреки документ от прокуратурата, не ми връщат книжката”, разясни Огнян Маринов пред " Нова ".

Припомняме, че мъж от Горна Оряховица ще съди Министерство на вътрешните работи за пропуснати изгоди. Причината е, че от Пътна полиция му взели книжката поради позитивен тест за опиати. Седем месеца по-късно мъжът е оправдан, откакто кръвната му проба е негативна. После станало ясно, че е пил обезболяващо поради болежка в зъба. Човекът обаче 7 месеца останал без работа.

Проблемите на 29-годишния Милен Лаков от Горна Оряховица стартират на 4 юли 2021. Той е спрян за рутинна инспекция от Пътна полиция. Поискали да му създадат и тест за опиати, а той се се съгласил.

„ Направиха ми и ми сподели бензодиазепин. От един аулин ми сподели бензодиазепин. Задържаха ме за 24 часа и ми споделих, че като дойдат кръвните проби, всичко отпада и ми се връща книжката. Отидох в болничното заведение, дадох кръв, само че не знаех, че се чака толкоз дълго време - 7 месеца”, описа Милен Лаков.

Той е професионален водач. След като останал без брошура, останал и без приходи

Преди месеци в следствие на GlasNews Ви показахме в детайли по какъв начин избрани субстанции, съдържащи се в хапчета продавани на свободния пазар, може да дадат позитивна проба за опияти:
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР