Поредна жертва на домашно насилие. 43-годишна жена беше убита в

...
Поредна жертва на домашно насилие. 43-годишна жена беше убита в
Коментари Харесай

Психолог за убийството в Перник: Създава се зависимост със страданията на агресора

Поредна жертва на домашно принуждение. 43-годишна жена беше убита в Перник. Задържан е брачният партньор на жертвата. Срещу него е имала издадена ограничаваща заповед. Близките на жертвата Анита Димитрова тормозът върху нея е бил систематичен, предава бТВ.
Прочетете още
" За да се разбере дали се съблюдава ограничаващата заповед, би трябвало потърпевшото лице или някой от неговите близки да осведоми органите на Министерство на вътрешните работи за това ", сподели юрист Людмил Рангелов.

Според психолога Радка Николова Анита Димитрова се е върнала при брачна половинка си, против който има издадена ограничаваща заповед, тъй като може да е била заплашвана и манипулирана.

„ Другият вид е, когато се основава взаимозависимост със страданията на насилника. Това е мъчно за схващане и парадоксално. Много постоянно слушам изрази от вида " Той без мен няма да се оправи “, " Той ще потъне ", " Много ме обича ", " Няма да оцелее ", разяснява още психологът.

„ Това, което следим в обществото ни, е болест, която очевидно не може да бъде изкоренена. Това е следващият случай – това е най-големият проблем “, счита актрисата Десислава Бакърджиева.

Според психолога проф. Маргарита Бакрачева, когато станем очевидци на домашно принуждение или чуем, че нещо става у съседите – би трябвало да се намесим, като не е належащо това да бъде персонално, само че всяко обезпечаване на косвена поддръжка може да бъде дейно.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР