Поредицата от силни земетресения, които разтърсиха района на албанския град

...
Поредицата от силни земетресения, които разтърсиха района на албанския град
Коментари Харесай

Земетресенията в Албания повредиха стотици сгради, хора настанени в палаткови лагери

Поредицата от мощни трусове, които раздрусаха региона на албанския град Корча, са развалили 184 къщи, като 60% от тях са необитаеми. Това разгласи министерството на защитата в Тирана, което направи равносметка на вредите от естественото злополучие.

``
реклама

Четирима души са леко ранени, след оказана здравна помощ те са пуснати по домовете им. Заради вреди по парцелите им 230 души са настанени в палаткови лагери, които са издигнати от армията и " Гражданска отбрана ", съобщи БГНЕС.

Жителите на засегнатите региони са снабдени с храна и питейна вода. Организирани са и 24-часови центрове за здравни услуги.

Работи се по премахване на повредите, в това число на електроразпределителната система.

Серия от шест мощни трусове раздрусаха югоизточната част на Албания през вчерашния ден. Те бяха почувствани също по този начин в Македония и Гърция.

Първият трус бе регистриран в 6.27 часа сутринта с магнитуд 4,9 на 18 км южно от Корча, на самата граница сред Албания и Гърция. Земетресението бе на дълбочина от 4 километра.

Второто последва няколко минути по-късно, с активност от 5 степен. Третото по-силно земетресение беше в 9.03 часа сутринта. През деня бяха регистрирани няколко труса с по-слаба активност.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР