Поредицата от на едро за изграждането на магистрала “Хемус” забавят

...
Поредицата от на едро за изграждането на магистрала “Хемус” забавят
Коментари Харесай

ШМЕНТИ КАПЕЛИ: Комитова манипулира с лъжи на едро за магистрала “Хемус“

Поредицата от на едро за построяването на автомагистрала “Хемус” забавят плана, който водачите, пътуващи сред Варна и София чакат да бъде приключен към този момент над 47 години.

Вместо да впрегнат в работа определените реализатори и да пуснат за утвърждение квалифицираните от последния постоянен кабинет “Борисов” планове, от районното министерство и подопечната му пътна организация измислят разнообразни обвинявания, които блокират плана от март насам, написа в собствен разбор " Труд ".

Първо служебният кабинет и персонално строителният министър Виолета Комитова оповестиха, че договорите за създаване на аутобана, който трябваше да бъде приключен през 2024 година са противозаконни, от там и строителството на магистралните прави.
свързани новини76676на 04.11.2021
Впоследствие стана ясно, че построяването на три от 9-те прави е по всички правила, а за останалите 6 не е осъществявано строителство, а са направени само паркинги за строителната техника, която е нужна за градежа и са доставяни материали. Чиято цена след това нарастна в пъти и без подписаните контракти автомагистралата щеше да коства милиони левове повече на данъкоплатците. Подготвителните дейности обаче бяха оповестени от Комитова за нелегално строителство.

Умело смесвайки полуистини с неистини, най-хубавата тактичност измислена за манипулиране на публичното внимание от Гьобелс насам, Комитова, съобщи, че на компаниите, които са сключили контракти със строителя на автомагистрала “Хемус” - “Автомагистрали” ЕАД, са преведени милиони левове задатъци без действителни ангажимент и без сигурност за страната. Оказа се, че задатъците са застраховани и няма риск страната да изгуби даже и един лев, в това число и в случай че приключи договорите, които съгласно служебното районно министерство са неизгодни.

Комитова обаче не приключи контрактите, с ясното схващане, че са изцяло законни. Пропусна да изясни и че посредством тях се пестят милиони от джоба на данъкоплатците, тъй като контрактите за доставка на строителни материали са на цени в пъти по-ниски от пазарните сега.

Не стана ясно и къде потънаха плануваните 500 млн. лева, които бяха отделени в целева сметка в Българска народна банка за построяването на автомагистрала “Хемус”, само че бяха върнати от Комитова в бюджета вместо да се разплатят дължимите милиони на пътните компании по други планове. Тогава Комитова се оправда, че фирмите били получили задоволително задатъци без обаче да изясни, че едни компании са получили задатъци по “Хемус”, с цел да доставят към този момент доста по-евтини от пазарната им стойност строителни материали, а други са правили поправки и на тях точно районното министерство дължи милиони левове за осъществени действия.

Пореден опит за операция на публичното мнение бяха и инспекциите и осъществените арести на представители на строителни компании, които неслучайно бяха избрани като държавен рекет върху частни компании. Недоказана партенка е и изказванието, че 60 милиона лв. от платените задатъци за автомагистрала “Хемус” били изнесени в чували.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР