Поредица от взривове разтърсиха тази сутрин украинския град Харков и

...
Поредица от взривове разтърсиха тази сутрин украинския град Харков и
Коментари Харесай

Русия нанесе серия удари по Харков и Запорожие

Поредица от гърмежи раздрусаха тази заран украинския град Харков и Запорожие, оповестиха украинските управляващи.

" Днес към 8:00 ч. сутринта врагът обстрелва с ракети град Харков. Регистрирани са попадения в промишлен инфраструктурен обект в Киевския регион на града. Всички служби за незабавна помощ работят на място. Преди това починали шестима души. Информацията за разрушенията и жертвите се прецизира ", заяви губернаторът на Харковска област Олег Синегубов в Телеграм и прикани жителите на втория по величина град в Украйна да се скрият в укритията и написа в " Телеграм ".

Кметът на Харков Терехов заяви, че по предварителна информация е уцелена административна постройка, ситуирана на територията на едно от харковските предприятия, има опустошения, тяхната степен и дали има потърпевши вследствие на противников обстрел се открива от Държавната работа за изключителни обстановки.

В резултат на обстрела на Харков 5 души са ранени, заяви по-късно Синегубов. Ръководителят на Областната държавна администрация сподели, че през миналото денонощие в квартал " Богодуховски " 30-годишен мъж е бил приет в болница с пострадвания. В Купянское са ранени жена и мъж, надлежно на 56 и 58 години, както и 55-годишен мъж, който самичък е потърсил помощ.

Взривове е имало и в Запорожие, заяви гувернаторът на региона Олександър Старух.

Харковска област е съвсем изцяло освободена, само че заради близостта на съветската граница в региона непрекъснато остава опасността от ново нахлуване на агресора, оповестява " Униан " като цитира Алексей Данилов, началник на Съвета за национална сигурност и защита. е.

До момента в Харковска област са освободени 544 обитаеми места. Под краткотрайна окупация на Русия остават 32 обитаеми места, добавя укранската организация.

Руските сили ускориха през последните седмици офанзивите си против Украйна, взимайки на прицел електроцентрали, отбелязва Ройтерс.

Четирима души бяха убити късно нощес, откакто украинска ракетна артилерия удари фериботна станция в следения от Русия украински град Херсон, заяви назначеният от Москва заместник-областен шеф Кирил Стремоусов. Властите в района, който Русия разгласи за анексиран предишния месец, обявиха тази седмица, че възнамеряват да изтеглят към 50 000-60 000 души през идващите шест дни на фона на нарастващия напън от украинската контраатака.

Вчера съветският президент Владимир Путин и министърът на защитата Сергей Шойгу посетиха стрелковия комплекс в Рязанска област , където инспектираха занятията с мобилизираните по тактическа, огнева, инженерна и здравна подготовка.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР