Поредица от наразумни и некомпетентни решения на изпълнителният директор на

...
Поредица от наразумни и некомпетентни решения на изпълнителният директор на
Коментари Харесай

Ръководството на тотото показва управленска импотентност: регионални дирекции останаха без директори

Поредица от наразумни и некомпетентни решения на изпълнителният шеф на БСТ – Георги Тарлеков, водят тотото към цялостен провал и хаос. От самото му назначение през 08.2023 до сега решенията на този шеф водят до неспособност за извършване на главните дейности на цели дирекции, написа НОВСПОРТ.

От наши източници научихме, че две от дирекциите са оставени без шеф – Плевен и Благоевград. Директорите на тези дирекции са били освободени непринудено без предизвестие. По създание всеки шеф има прави да си избира екипа – главен принцип в частният бизнес и в ръководството на страната. Случая обаче не е подобен. Дирекциите са оставени без шефове. Това е цялостен управнически парадокс и управническа непросветеност. В момента тези дирекции който образуват огромна част от общите доходи на сдружението не се знае как функционират и какво вършат чиновниците в тях. Пропуснатите изгоди за сдружението от тези неадкватни дейности ще се мерят в милиони.

Възниква въпросът с какво се заниамва този човек? От собствен източници научихме, че откакто е постъпил на тази служба Тарлеков не е направил нито една среща на управлението на дружеството. „ Не знам какво да им кажа в случай че създадем такава среща “ е коментирал Търлеков. С интерес обаче разбрахме, че стремително се „ усвояват “ средства по съмнители контракти подписани още по времето на ръководството на Ангел Иванов (по времето на Весела Лечева).

Единият контракт с за ремонт и създаване на пунктове. Елементарна инспекция в страницата на електронните публични поръчки https://app.eop.bg/today/276349 демонстрира, че едичните цени по тази поръчка са мощно повишени даже са в пъти над пазарните. Към момента тече ударна замяна на пунктове по тези повишени цени. Единичната цена на пункт излизала за над 60 хил лева, което според нас е неуместно.

Не по друг е казусът с поръчката за рекламно обслужване на БСТ, отново с подписан контракт по времето на Ангел Иванов. Там също има подозрения за мощно повишени цени за обособени действия, само че виждаме, че стремително и там се вършат възлагания на тъкмо избрани услуги като например – Билборд реклама където цената по ценовата оферта наподобява много над нормалните пазарни стойности.

След всичко казано въпросите към господин Търлеков са:
- не се ли е усъмнил в ценовите равнища на тези поръчки при започването на дейностите и защо не е подхванал някакви дейности – актуализиране на цените или преустановяване на договорите?
- Защо тъкмо в този момент малко преди ротацията стремително „ се разпорежда “ и се „ усвояват “ средства по тези скандални поръчки цялостни с порочни практики, които сме описали в предходни публикации.
- Защо оставя дирекции без диртектори и да се „ оправят някак си “?

Хубаво е господин Тарлеков да знае, че при идната ротация БСТ може би ще е едно от първите дружества със заменен Управителен Съвет. Ще бъде направена цялостна и доста детайла проверка не активността му. Възлаганията по тези поръчки със повишени цени го вършат съизвършител в нецелесъобразно разходване на средства. При фактическо определяне на това не е изключено да понесе и съответната отговорност.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР