Пореден случай на домашно насилие с фатален край. Полицията в

...
Пореден случай на домашно насилие с фатален край. Полицията в
Коментари Харесай

Две версии за убийството в Перник - патологична ревност и спор за пари

Пореден случай на домашно принуждение с съдбовен край. Полицията в Перник задържа 41-годишен мъж, обвинен, че е предизвикал гибелта на брачната половинка си. Според шефа на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Перник става въпрос за тежко престъпно закононарушение, в което има предумисъл. Мъжът отхвърля да е лишил живота на брачната половинка си. Ревност и спор за пари са двете версии, по които проверяващите работят.

Около 04:30 ч. на 29 април е получен сигнал, че в жилище в Перник е открита мъртва 43-годишна жена. Децата на жертвата - единствено на 14 и 16 години първи видели ужасяващата панорама.
Tой първо е прозвънял на телефона на дядото, като е декларирал само, че нещо доста неприятно е станало.
Албена Стоилова, наблюдаващ прокурор и представител на Окръжната прокуратура в Перник

Тялото е намерено в жилището на обвинения. По него е имало доста пострадвания. Мъжът е имал револвер и в продължение на няколко години е правил опити за самоубийство. В опит дамата да предотврати самоубийството му, се е върнала назад при него.
Самата специфичност на случая подсказва, че е осъществено тежко престъпно закононарушение, в което има предумисъл.
старши комисар Павел Млеканов, шеф на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи

Пред камерата на Euronews България съседи описаха за съдбовната нощ.

„ Чу се, той хвърля мебели преди този момент. В 2:30 са почнали да хвърлят мебели и към този момент в 4 часа са се чули писъци “, споделят живеещи в съседство. Описват убитата Анита като блага и лъчезарна. И описват, че при случай преди време брачният партньор ѝ се наранил тежко, а тя се грижела за него непрекъснато.

„ Като го изписаха от болничното заведение не можеше да върви. Тя го подвигна на крайници “, споделят съседи.

За него разясняват, че е нападателен, изключително под въздействието на алкохол: „ Той доста пиеше, беше все пийнал. И подобен експлозивен “, описват хора, които са познавали мъжа.

Властите проверяват няколко версии за убийството.
Патологична ревнивост. Не се изключва изобщо, има такива данни. Спор за пари. Но в основата стои алкохолът.
старши комисар Павел Млеканов, шеф на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи

Това не е първият случай на принуждение в фамилията. Анита е подала сигнал към полицията още през декември.

„ Той е за спор в фамилията. По този мотив на жертвата е била сложена отбрана от домашно принуждение. На нейният брачен партньор е била издадена възбрана да приближава жилището на повече от 50 метра за период от 10 месеца “, споделя наблюдаващ прокурор Стоилова.

Наложена му е и санкция. Други очевидци виждат обвинения минути след убийството. На 8 март брачният партньор на Анита ѝ поднесъл букет цветя с опрощение. Тя му дала прошка и се върнала при него. 50 дни по-късно тя губи живота си.

Обвиняемият се е възползвал от правото си да не дава пояснения. На място, пред околните, които са отишли в жилището, е декларирал, че не го е направил той. Ако бъде приет за отговорен, законът планува до 20 години затвор.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР