Пореден случай на безразборна стрелба и кръвопролитие в САЩ. Вследствие

...
Пореден случай на безразборна стрелба и кръвопролитие в САЩ. Вследствие
Коментари Харесай

26 загинали и 27 ранени след стрелба в църква в САЩ

Пореден случай на безразборна пукотевица и клане в Съединени американски щати. Вследствие на нападението, осъществено в баптистка черква в градче в Тексас, са убити са 26 души, сред които дете и бременна жена. Други 27 са ранени.

Инцидентът е станал в Първа баптистка черква на селището Саутърленд Спрингс, което има 400 поданици и се намира на към 50 км югоизточно от град Сан Антонио. Въоръженията влезнал малко преди обед, когато там още продължавала утринната работа. По това време в църквата всекидневно се събират към 50 души. Той почнал да стреля още преди да влезе в църквата, само че убийствата са осъществени в самата постройка, съобщи БГНЕС.

Властите настояват, че вътре нападателят избил 23-ма души с автоматизирано оръжие, а на открито - още двама. 26-тата жертва на случая е издъхнала в болница. На излизане килърът е посрещнат със пукотевица от страна на локален гражданин. Между двамата се разразила престрелка, нарушителят хвърлил оръжието и съумял да стигне до колата си, където по-късно е открит мъртъв. Още се прецизира дали е бил погубен от жителя или се е самоубил.

В колата му са открити няколко единици стрелково оръжие. Самият стрелец бил с бронежилетка. Източници от полицията импровизирано показват името му - Девин Кели, като той е служил във Военновъздушни сили на Съединени американски щати. Телевизия CBS популяризира на своя уебсайт негова фотография, акцентирайки, че той е роден на 21 февруари 1991 година. " Той е на 26 години. Служил е във Военновъздушни сили от 2010 до 2014 година Бил е съден през май 2014 година и позорно е изпъден от работа ", означи малкия екран. На конференция тексаският губернатор Грег Ебът сподели, че това " е най-тежкият случай с всеобщ разстрел в историята на щата ". Президентът Доналд Тръмп, който е на посещаване в Япония, окачестви случая като акт на злото и сервира съболезнованията си на околните на починалите. Той бе непрестанно осведомен за новите детайлности по случая. Накрая разпореди да бъде разгласен 9 ноември за ден на народен печал и националният байрак да бъде спуснат на половина на публичните места.

От българското посолство в Съединени американски щати оповестиха, че няма данни за убити или ранени българки жители.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР