Пореден случай на агресия сред ученици. Момче от 11-и клас

...
Пореден случай на агресия сред ученици. Момче от 11-и клас
Коментари Харесай

Ученик беше нападнат от свои връстници в Русе

Пореден случай на експанзия измежду възпитаници. Момче от 11-и клас от русенското учебно заведение " Васил Левски " беше атакуван от свои връстници през вчерашния ден. Побоят е почнал след 18 часа в двора на учебното заведение, където са инсталирани камери. Момчето е с контузии на лицето и окото и с мозъчно разтърсване. Настанено е в русенската болница за наблюдаване.

Единайсетокласникът е бил атакуван от четирима младежи, които не са ученици на учебно заведение " В. Левски. " Инцидентът е станал в огромното междучасие зад физкултирния салон, само че с цел да избегнат камерите, те са извели момчето отвън региона на учебното заведение. Причината за експанзията е спор за момиче.
Рени Стоянова - зам.-директор на СУ " В. Левски ": То се случва доста бързо, те са го привикали и негов съученик, който е вървял с ученика и той е отнесъл едно кроше в устрема си да ги разтърве и те са се разбягали.
От управлението на учебното заведение споделят, че имат непрекъснато дежурни учители в коридорите и на входовете, както и охранители и 12 камери за видеонаблюдение. Настояват обаче да се построи по-стабилна ограда на двора.
Рени Стоянова - зам.-директор на СУ " В.Левски ": Тук, мога да ви кажа, че е една автомагистрала и хората от квартала минават непосредствено през учебното заведение.
По думите на учебния психолог сходен случай в гимназията не се е случвал. Работи се съществено за предварителната защита на експанзията.
Галина Ганчева - психолог в СУ " В. Левски ": Парираме нещата, до момента в който не са ескалирали. Дори от първите класове взимаме ограничения. Има нападателни деца с нападателни фамилии, където има погрешно отношение към тях.
Полицията е иззела видеокамерите и работи по случая. Започнало е досъдебно произвеждане.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР