Пореден случай на агресия между млади хора - младеж от

...
Пореден случай на агресия между млади хора - младеж от
Коментари Харесай

Как може да бъде спряна агресията сред младите - коментар на експертите

Пореден случай на експанзия сред младежи - юноша от Елин Пелин е в болница с заплаха за живота след побой от връстници. В студиото на " Денят стартира " психиатърът в НЦОЗ доктор Владимир Наков и психологът Младен Владимиров разясниха тематиката за логиката на психиката на това грозно събитие.

Д-р Наков обърна внимание на по този начин наречените неподходящи прекарвания в детството.

" Това са събития, които въздействат директно или индиректно върху бъдещия живот на децата, когато са под 18 години. Когато се случат повече от 4 такива събития, рискът те самите да демонстрират принуждение и да злоупотребяват с разнообразни субстанции, се усилва неведнъж ", изясни той.

По думите му това се пропуща, макар че статистиката сочи, че в България тези неподходящи събития са два пъти повече спрямо останалите страни от Източна Европа.



" Хората, които са имали такива събития в детството, вероятността да бъдат насилвани или да са насилници е към 40%, тъй че и в двете направления могат да се проследят нещата ", добави психиатърът.

Това се възпитава, неведнъж се предава посредством това, което назоваваме модел на подражателство, продължи Младен Владимиров. Според него измежду аргументите за агресивното държание при младежите е кибернасилието, което ескалира в цифрова среда. Понеже там не може да се реализира физическото принуждение, се предизвика действителен конфликт, изясни психологът.

За него насилието е част от човешката природа, която би трябвало да се ръководи и изследва. Много значим методът, по който се приказва в обществото, означи още той.

Вижте още във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР