Пореден скандал в българското образование – и отново с участието

...
Пореден скандал в българското образование – и отново с участието
Коментари Харесай

Махленски скандал в 78-мо училище в Банкя, YouTube свали видео за ситуацията заради тормоз

Пореден скандал в българското обучение – и още веднъж с присъединяване на Васил Николов, ръководител на Национален предприемчив комитет за качествена и новаторска просветителна система.
Още при започване на седмицата Николов изпрати качен в YouTube запис на шефа на 78-мо учебно заведение в град Банкя Весела Неделчева. На записа, който към този момент е свален от YouTube, Неделчева издава заповед към учителите – никакво внимание към родителите, нито един родител няма да прекрачи моя предел, когато той пожелае. Иначе записът е свален тъй като " нарушава разпоредбите на YouTube за тормоз и малтретиране ".
Пред Нова телевизия Неделчева разяснява, че записът е манипулиран и са извадени нейни думи от подтекст. Тя се закани да си търси правата и посочи, че думите ѝ са по адрес на малко на брой родители, които са създавали проблеми. " Предполагам, че е по отношение на един случай с дете от първи клас, пуснат с бръмбар в чорапчето ", посочи директорката и сподели, че майката е желала да основава спорове. " Не може родители да влизат в образователен час да вземат решение свои лични проблеми ", добви Неделчева.
Същевременно родители на деца от IV " А " клас в учебното заведение упрекнаха Неделчева, че тормози класният началник на класа госпожа Спасова. Нещата ескалираха, когато госпожа Неделчева е влезнала в час на 14 февруари и е обвинила госпожа Спасова в непросветеност. Това е учител с 25-годишен стаж, възмутиха се въпросните родители. И се оплакаха, че заместител на Спасова поел класа, тъй като тя била болна, и почнал да " психира " децата – с непрекъснати проби и без да преподава нужния материал. Същият преподавател искаше пари от децата, с цел да се разпечатват копия на проби, акцентира една от майките. Имаше комисия, назначена от госпожа Неделчева, само че тя беше смешна, съобщи един от бащите.
" Ще попитам госпожа Неделчева за нейните противозаконни дейности, основаващи се на тормоз, преместване на деца в други паралелки без писмена заповед, забрани за телефонни диалози с родители в учебно заведение ", добави още една майка.
Една от майките обаче отбрани управлението на учебното заведение, само че действително тя беше единствената.
Снимка: Архив
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР