Пореден скандал избухна заради ненормалните условия за спорт в Зимния

...
Пореден скандал избухна заради ненормалните условия за спорт в Зимния
Коментари Харесай

Абсурдни условия за спорт в Зимния дворец: Деца студуват с часове, без достъп до съблекални

Пореден скандал избухна поради ненормалните условия за спорт в Зимния замък - този път пострадали се оказват деца, участващи в Държавното състезание по фигурно пързаляне през уикенда.

Родители алармират, че децата им не са получили достъп до съблекалня, тъй като не упражняват в спортния комплекс, в който се организира шампионата.

Останалите клубове, които имат това право, не са разрешили на конкурентните състезатели да употребяват техните съблекални.

Студът е бил толкоз огромен, че едно от девойките е получило кръвотечение от носа при осъществяването на своето комбиниране. Въпреки това Мартина е останала на леда и е приключила на 5-то място.

Всичко това е разказано от майката на детето -, и получи гласност след намесата на някогашния народен представител от Демократична България и правозащитник Кремена Кунева.
" След три часа мраз, на Марти капилярите не устояха и, да, течеше ѝ кръв, само че излезе на старт, излезе с кръв, която си течеше, падна, да, само че стана...Ах, по какъв начин стана и се събра това дете... Единственото, което ме впечатли, с изключение на силата ѝ, бе майката на фигуристка от конкурентен тим, която дори беше просълзена от героизма на Мартина. Как да се прави първокласен спорт, като няма съответен детско-юношески? ", написа Ангелова в позицията си.Тя разказва изискванията в Зимния замък като " потресаващи за база от национално значение, в която са вложени милиони левове ".Майката на Мартина показва още, че родителите на надарени деца-атлети са принудени да заплащат за всичко - " от тренировки, лагери, екипировки, такси, командировъчни за всички, настаняване, изхранване, път,дори и такса имаме за държавно състезание - всичко ".Тя се притеснява, че щерка ѝ може да бъде оставена отвън разширения народен състав, макар че има задоволително точки за него - единствено тъй като повдига въпроси към безобразната организация.
Други родители удостоверяват свидетелските разкази на Ангелова. Майка на момиче, което също е взело участие в шампионата, споделя, че всякога се сблъскват с едни и същи несъответстващи условия: " Дори не знам децата от кое място намират сили и мотивация да не престават с тази отдаденост. Ние, родителите им, несъмнено, ще ги поддържаме постоянно, само че сърцето ми се къса всякога ".

" Ето изискванията, с които ни посрещат, за следващ път (8.20 сутринта). Също по този начин още веднъж съблекални не са обезпечени - това мизерно изстрадало диванче посреща всички участници, чиито клубове не са от тук, преобличането е също във фоайето, в колите. Отбелязвам, че няколко пъти имаше концепция да се състои на друго място, само че беше отхвърляна ", написа друга жена.

Това е следващият скандал към изискванията за тренировки и надпревари в Зимния замък.

Още през февруари най-хубавата българска състезателка Александра Фейгин се отхвърли от присъединяване в държавното състезание поради " извънредно студените условия в Зимния замък ".

Фейгин и треньорите ѝ бяха предпочели да пропуснат надпреварата, с цел да не рискуват да получи контузия.

" За страдание, никой не подхваща нищо по отношение на това и изискванията за подготовката ни са съвсем невъзможни. По този метод пропиляват доста гении и дребни дечица, които не могат да устоят на такива условия ", споделя Александра Фейгин.

Тогава шефът на комплекса призна, че температурата е паднала под 10 градуса поради щета в климатичната система на залата.

През ноември обаче олимпийската състезателка още веднъж показа, че не може да тренира троен аксел поради неприятните условия в Зимния замък. Тогава се оказа, че Фейгин няма достъп до пързалката, на която ще се организира надпреварата, а се приготвя на другата пързалка.

Обектът е част от активите на " Академика 2011 ", което е държавно сдружение на послушание на Министерството на спорта.

Под негово управление беше издигната и.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР