Пореден скандал избухна във федерацията по щанги. Този път поводът

...
Пореден скандал избухна във федерацията по щанги. Този път поводът
Коментари Харесай

Скандал в щангите заради парите от премията на Милка Манева

Пореден скандал избухна във федерацията по щанги. Този път мотивът е наградата за сребърния орден на Милка Манева от олимпийските игри в Лондон 2012, присъден служебно.
На конкуренцията в британската столица състезателката се класира на пето място. Впоследствие обаче три от съперничките й бяха уличени в приложимост на допинг.
По правилник Манева би трябвало да получи от Министерството на младежта и спорта 170 000 лева Сумата е планувана в правилника за второ място от въпросните олимпийски игри. Тъй като тя към този момент е премирана с 50 000 лева за петата си позиция, след приспадането ще й бъдат преведени 120 000 лева, предава bTV.
Според регламента на нейните треньори се поставят 80% от тази сума, или 93 600 лева Именно тяхното систематизиране се оказа ябълката на раздора.
Възнагражденията на треньорите се дефинира от Управителния съвет на федерацията. Там са решили, че на тогавашния треньор на женския народен тим Кристияна Колева се поставят 23 500 лева Самата тя обаче упорства за двойно по-голяма сума.
Ръководството на федерацията отпуска най-вече пари на старши треньора Иван Иванов и на персоналния ментор на Манева – Константин Грозданов – надлежно 28 800 лева и 26 200 лева За лекаря, масажиста и администрацията са планувани общо 15 100 лева
„ Месец преди игрите Манева се е готвила при персоналния си треньор. Нашият претекст е, че през 2012 година за петото място са разпределени същите проценти”, разяснява пред bTV генералният секретар на централата Борислав Гидиков.
Колева внесе писмо в спортното министерство с гледище за смяна в наредбата, съгласно която федерацията взема решение за разпределението на средствата. „ По тази разпоредба трима индивида сядат и ти отрязват главата. И какво се случва? Ние защо работим?”, възмущава се тя.
„ Ядосах се! Кажете й, че в случай че продължава да се заяжда, един цент няма да й дадем”, заплаши от своя страна Гидиков.
От спортното министерство обясниха, че ще изискат от федерацията да аргументира решението си.
В момента федерацията няма лиценз поради неплатена санкция от 250 000 $ поради систематични нарушавания на допинг разпоредбите. Сумата трябваше да бъде импортирана в международната централа доникъде на юни, а националният тим за юноши е на път да пропусне европейското състезание, което стартира в събота.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР