Пореден сигнал за домашно насилие. 25-годишна жена твърди, че е

...
Пореден сигнал за домашно насилие. 25-годишна жена твърди, че е
Коментари Харесай

„Той направо искаше да ме убие“: Жена твърди, че е бита от бившия ѝ съпруг пред детето им

Пореден сигнал за домашно принуждение. 25-годишна жена твърди, че е пребита от някогашния ѝ брачен партньор пред очите на 4-годишното им дете. Че е станала жертва на принуждение , тя показа в обществените мрежи. 

Снимка: bTV

„ Искам да споделя един проблем, който мисля, че е постоянно срещан. Става въпрос за измъчвани дами от своите мъже. За страдание аз съм една от тях “.

Така стартира изповедта на Траянка в профила ѝ във Facebook.

„...започна един нечовечен побой и то в наличието на детето. Последствията от побоя са строшен нос, фрактура на черепа, синини и отоци по цялото тяло “, написа още дамата.

Снимка: bTV


Словесният спор сред родителите прераснал във физическа разпра, описа потърпевшата.

„ Той ми удря един пестник, аз се свличам на земята. Започна да ме дърпа за косата, да ме влачи и с юмруци в лицето. Всичко това става пред детето “, описа Траянка. 

Снимка: bTV

Родителските права са присъдени на майката. Според правосъдното решение срещите сред бащата и детето са строго избрани. Пострадалата описа, че и преди развода мъжът ѝ е посягал, най-вече - до момента в който е била бременна. 

Той не изпълнявал издадена ограничаваща заповед за отбрана от домашното принуждение

След последните юмруци правосъден доктор установи фрактурите по главата, лицето и тялото. 

„ Аз бях долу на земята и той с тупаници ме удряше в лявото око. Той напряко си искаше да ме убие “, сподели Траянка.

Важно е някой да те разбере и да ти подаде ръка, споделя Христина Зарева в цифровата поредност " Жените на България "

Сигнал има в полицията и прокуратурата. Адвокати обаче поучават жертвите на домашно принуждение незабавно да търсят незабавна отбрана от съда за себе си, само че и за децата си.

„ Законът планува 24-часов период, в който съдът издава заповед за незабавна отбрана за потърпевшото лице. Това е мярката, която извънредно дейно защищава “, сподели юристът Йорданка Бекирска.

2700 са потърсили помощ от „ Асоциация Анимус “

bTV опита да се свърже с някогашния мъж на потърпевшата, само че без триумф. А тя съумя да подаде молба и за незабавна отбрана и прикани:

„ Искам да се обърна към всички майки, към всички дами, които търпят мъжете поради децата си – недейте да седите и да търпите този душевен и физически тормоз “.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР