Пореден сигнал до европейския прокурор Лаура Кьовеши и ЕК внасят

...
Пореден сигнал до европейския прокурор Лаура Кьовеши и ЕК внасят
Коментари Харесай

БОЕЦ с нов сигнал до Лаура Кьовеши, този път заради Десислава Танева

Пореден сигнал до европейския прокурор Лаура Кьовеши и Европейска комисия внасят от гражданско съдружие БОЕЦ. Този път Кьовеши е сезирана поради абсурда със земеделския министър Десислава Танева, която прикани представители на бранша да си мълчат за нередностите, с цел да продължат да текат парите от Европа.
От оповестен от “Биволъ” запис се чуват въпросите на Георги Василев – учредителен секретар на асоциацията „ Български пипер”, които касаят размера на изплатените средства на декар повърхност. Поводът са запитвания от членовете на асоциацията по отношение на това, че са получили финансиране в по-голям размер от предстоящото и заложено в схемата за директни заплащания. Василев желае и спомагателна публична информация с числа и данни.
Във видеото ясно се вижда, че Танева е смутена от въпроса. Тя му дава отговор, че от ведомството ще създадат съответни калкулации и прибавя:
„ Ние за какво по този начин се въздържаме от доста информация? Всички знаят, че ставките се усилиха поради високия интензитет на инспекции. Само че сътрудници, в случай че в това се задълбочат европейските служби и си компрометираме обвързана. Защото такова равнище на неточности демонстрира, че такава поддръжка не би трябвало да има. Тъй че в случай че желаете сами да си го аргументите, тъй като желаете да си разберете изчисленията… Аз ви предлагам да се придържаме, че нямаме такива измами и всичко е наред, тъй като другояче и това ще ни спрат. В последна сметка ние изпълнихме това, което сектора искаше. Но в този момент да се хвалим какви измамници сме? Утре нали ще кажат, значи не би трябвало да получавате тази помощ! “.
Според сигнала на БОЕЦ министър Десислава Танева приканва земеделците да укрият информация за осъществените нарушавания, с цел да не доближи тя до европейските органи.
Припомняме, че преди дни до Лаура Кьовеши бе изпратен и различен сигнал от гражданското съдружие, който касае разкритията, направени от Васил Божков. В него от БОЕЦ приканват европейския прокурор да проверява Бойко Борисов, финансовия министър Владислав Горанов и шефката на бюджетната комисия Менда Стоянова за проведена незаконна група.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР