Съдебният процес в Ню Йорк, по който бе осъден кандидатът

...
Съдебният процес в Ню Йорк, по който бе осъден кандидатът
Коментари Харесай

Фалшив е съдебният процес, по който бе съден Тръмп: Губернаторът на Тексас

Съдебният развой в Ню Йорк, по който бе наказан претендентът за президент Доналд Тръмп, е бил подправен, проведен от настоящия президент на Съединени американски щати Джо Байдън, с цел да се изправи против политическия си конкурент, съобщи губернаторът на Тексас Грег Абът.

В четвъртък журито в Манхатън призна Тръмп за отговорен по всички 34 точки от обвиняването за подправяне на бизнес документи, с което Тръмп стана първият някогашен президент в историята на Съединени американски щати, наказан за закононарушение.

Прокурорите твърдяха, че някогашният президент нелегално е прикрил заплащането на пари за безмълвие, което неговият някогашен юрист Майкъл Коен е направил на звездата от филми за възрастни Сторми Даниълс в седмиците преди президентските избори през 2016 година, с цел да обезпечи мълчанието ѝ за хипотетична спекулация отпреди 10 години.

Тръмп отхвърля да е имал спекулация с Даниелс, а правният му екип съобщи, че ще апелира присъдата.

Съпартийци на републиканския претендент за президент се включиха в обществените мрежи, с цел да жигосат присъдата.

Това беше подправен демонстративен развой. Съдът на кенгуруто в никакъв случай няма да издържи на обжалване ", написа Грег Абът в X (бивш Twitter) рано в петък. „ Американците заслужават нещо по-добро от настоящ президент на Съединени американски щати, който употребява нашата правосъдна система против политически конкурент - и всичко това, с цел да завоюва избори “, сподели той и прикани гласоподавателите да „ уволнят “ Джо Байдън през ноември.

Членът на ГП и ръководител на Камарата на представителите Майк Джонсън също жигосах процеса, като го назова „ битка с правото “.

„ Демократите ликуваха, до момента в който осъждаха водача на противниковата партия по нелепи обвинявания, учредени на показанията на лишен от адвокатска дееспособност, наказан нарушител “, сподели той, визирайки присъединяване на Коен в процеса. „ Въоръжаването “ на американската правосъдна система е „ отличителна линия на администрацията на Байдън “ и „ още едно доказателство, че демократите няма да се спрат пред нищо, с цел да заглушат несъгласието и да смажат политическите си съперници “, написа Джонсън в X.

Главният прокурор на Тексас Кен Пакстън съобщи, че поддръжката му за Доналд Тръмп е „ по-силна от всеки път “ след „ фиктивния правосъден развой “.

„ Като основен прокурор на Тексас ще разпростра всички налични принадлежности, с цел да се боря с тази очевидна корупция и политическо гонене, бликащи от Ню Йорк и администрацията на Байдън “, съобщи той в X.

Дори някои републиканци, които преди този момент показаха подозрение по отношение на кандидатурата на Тръмп за президент през 2024 година, бяха единни в оценката си за присъдата. Сенатор Джон Корнин поддържа Тръмп в края на предходната година, макар че по-рано предполагаше, че някогашният президент няма да може да завоюва. „ Присъдата е срамна “, написа той в X, като добави: „ В момента е в действие: „ би трябвало да се обединим към “ Доналд Тръмп, „ да си върнем Белия дом и Сената и да върнем страната в правия път “. Истинската присъда ще бъде произнесена в деня на изборите “.

„ Осъден нарушител или не, Тръмп ще бъде претендентът на републиканците за президент “, обявиха в изказване след процеса президентът Джо Байдън и акцията за преизбиране на вицепрезидента Камала Харис. „ Заплахата, която Тръмп съставлява за нашата народна власт, в никакъв случай не е била по-голяма “, написаха те в X, призовавайки хората да го отхвърлят през ноември.

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР