Пореден рекорд на заразени с Covid-19 за денонощие бе регистриран

...
Пореден рекорд на заразени с Covid-19 за денонощие бе регистриран
Коментари Харесай

Великобритания с пореден рекорд на заразени с Covid-19 за денонощие

Пореден връх на инфектирани с Covid-19 за денонощие бе регистриран във Англия – 183 037. В същото време пораства и разочарованrето от дефицита на антигенни проби на Острова.

Новите данни включват и последните пет дни от Северна Ирландия с 23 000 инфектирани, само че и без тях броя е задоволително внушителна. Броят на смъртните случаи е 57.

За последните седем дни близо 1 милион британци са дали позитивни проби. Постъпилите с Covid-19 в лечебни заведения в Англия надвиши 10 000 – най-високата численост от март насам.

А рецесията с дефицита на ангигенни проби продължава. До огромна степен тя е резултат от смяната в разпоредбите за самоизолация, които в този момент разрешават съкращаването ѝ от 10 на 7 дни при дадени два следващи негативни теста на шестия и седмия ден.

Ръководителят на Агенцията за здравна сигурност лекар Джени Харис се опита да успокои британците, че доставките до аптеките и домовете ще се възстановяват до началото на идната седмица.

По въпроса за многото случаи на заразявания лекар Харис съобщи, че е належащо данните деликатно да бъдат следени още две седмици, с цел да се открият изцяло параметрите на пандемията и нейното развиване.

Рекордите през последните дни се изясняват с новия вид Омикрон, който се популяризира доста по-бързо. Смята се, че 90% от новите заразявания в Англия към този момент се дължат на Омикрон.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР