Пореден проест у нас затвори възлови пътища.Демонстрация на ВМРО затвори

...
Пореден проест у нас затвори възлови пътища.Демонстрация на ВМРО затвори
Коментари Харесай

ВМРО блокира пътя край Кресна и обяви война на Кирил Петков заради Северна Македония

Пореден проест у нас затвори основни пътища.

Демонстрация на Вътрешна македонска революционна организация затвори интернационалния път Е-79 край Кресна. Симпатизанти на партията, пристигнали с към 25 автомобила и координирани от евродепутата Ангел Джамбазки, затвориха пътното платно.

В инструктажа към симпатизантите евродепутатът прикани за затваряне на пътя за 15-20 мин, а по-късно колите да се движат с 10 км/ч в двете направления и отдалеченост сред колите. " За няколко часа колоната ще стане от Перник до Солун ", уверен е Джамбазки.

Скандиранията на митинга са: " И преди, и в този момент Македония е българска " ; " Мизия, Тракия и Македония ".

Прогнозата на Ангел Джамбазки има възможност да се случи, тъй като трафикът е извънредно претрупан. Изглежда доста българи са решили да вземат понеделник като почивен ден и пътуват към Гърция, съобщи БНР.

От Вътрешна македонска революционна организация разпространиха позиция във връзка акцията, в която припомнят:

Още преди месеци предупредихме, че започваме с митинги и концерти под надпис #НеПредавайМакедония, с цел да предупредим държавното управление на Кирил Петков, че няма да допуснем каквото и да било оттегляне от Рамковата позиция и декларацията гласувана от 44-тото Народно събрание, по отношение на участието на районен съд Македония в Европейски Съюз.

За страдание ставаме очевидци на изцяло шизофренното държание на министър-председателя, който пред медиите приказва, че не е поемал задължения да вдигне ветото до края юни, само че в това време организира полутайни срещи с европейския комисар по съседство и разширение Оливер Вархеи.

На последната, съгласно публикуваната от пресцентъра информация, са разискали „ настоящи въпроси от европейския дневен ред “, макар че външният министър Теодора Генчовска сподели, че задачата на визитата на Верхеи е повдигане на ветото над районен съд Македония.

Интересното също по този начин е, че ден по-късно очевидно обезпокоен Петков популяризира видеообръщение към президента Румен Радев с гледище да свика Консултативен съвет по национална сигурност „ по отношение на положението на договарянията сред България и Северна Македония “.

За нас това е явен знак, че Кирил Петков е поел задължения да вдигне ветото и търси всевъзможни разновидности да го направи, лъжейки намерено българския народ. Ние от Вътрешна македонска революционна организация няма да допуснем това национално изменничество и както предупредихме започнахме гражданско непокорство. Блокирането на Кресненското дефиле е единствено първата стъпка, пише standartnews.com.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР