Пореден пример за опасностите от кибератаките към веригите за доставки

...
Пореден пример за опасностите от кибератаките към веригите за доставки
Коментари Харесай

Рансъмуер затвори мощности на голям селскостопански производител

Пореден образец за заплахите от хакерските атаки към веригите за доставки пристигна през тази седмица откакто световен производител на зеленчуци и плодове пострада от рансъмуер. Става дума за Dole, мултинационална компания, доставяща над 300 хранителни продукта допълнително от 70 страни. Dole е също по този начин шеф на над 38 000 сезонни и непрекъснати служащи. В известие от по-рано тази седмица, Dole пишат, че са станали жертва на хакерска атака, включваща рансъмуер. Вследствие на случая, интервенциите на компанията са били лимитирани – мощностите в Съединени американски щати са били спрени, а доставките към магазините – прекъснати. По-рано този месец в обществените мрежи е било публикуван вътрешно известие на Dole, в който се декларира, че продуктовите мощности в Съединени американски щати са спрени за ден. Представител на Dole е отказал коментар за The Register по изтеклото писмо.

„ Атаката към Dole е идеалния образец за това по какъв начин една рансъмуер офанзива може да сковава една организация. Ако не могат да употребяват системите си, те не могат да извършват потребителски поръчки, губят повече и повече пари всяка секунда, в която са неактивни “, разяснява за английската медия Джон Милър, изпълнителен шеф на киберзащитната компания Halcyon.

The Register напомня друга рансъмуер офанзива с сходен резултат. Преди две години вътрешните мрежи на JBS Foods, един от най-големите производители и снабдители на месни артикули, паднаха в плен на киберпрестъпници. В резултат на това, естествените интервенции на компанията в Австралия, Канада и Съединени американски щати бяха краткотрайно спрени, а JBS отделиха $11 000 000, с цел да се оправят с офанзивата.

Коментирайте публикацията в нашите. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във, и ни последвайте в и или изтеглете приложението на Kaldata.com за, и!
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР