Пореден опит за начало на процеса за присвояването на близо

...
Пореден опит за начало на процеса за присвояването на близо
Коментари Харесай

Нов опит за старт на делото за КТБ

Пореден опит за начало на процеса за присвояването на близо 3 милиарда лв. от Корпоративна комерсиална банка. Въпреки че на последното правосъдно съвещание стана ясно, че банкерът Цветан Василев , който прокуратурата сочи за началник на проведената незаконна група, източвала банкрутиралата КТБ, към този момент е постоянно свикан, отсъствието на различен обвиняем отсрочи делото.

Неявилият се на 14 февруари Георги Христов беше санкциониран с 1000 лв. и му беше назначена съдебномедицинска експертиза. Заради неговото отстъствие не се стигна до коментар всъщност на документа от Сърбия, указващ, че Цветан Василев е получил дубликат от огромния обвинителен акт от близо 12 000 страници и призовки за конкретизираните дотук дати по мегаделото, което се гледа в Специализирания углавен съд. Един от юристите му Христо Ботев се осъмни редно ли е процесът да започва, без изясненост дали Белград ще го съобщи на българските управляващи.

Този развой от дълго време трябваше да бъде спрян заради отсъствието на главния обвинен. Как може той да отсъства? Не му дават опция да даде пояснения по случая и делото да си върви. Абсурд!

Господин Цветан Василев е ясно към този момент на всички български жители, които са най-малко на приблизително равнище на просветеност, че се укрива. Той е в екстрадиция, тъй като не желаие да пристигна в Европейския съюз, не в България, тъй като той в случай че желаеше, щеше да остане в Австрия, а не да се крие в Сърбия, репликира юрист Ботев наблюдаващият прокурор Иван Гешев .

Спорът ще се взема решение от арбитър Виржиния Петрова , в случай че през днешния ден в правосъдната залата се явят останалите 17 подсъдими и 20-те им юристи.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР