“Пореден опит на натиск върху членове на "Изправи се. БГ".

...
“Пореден опит на натиск върху членове на "Изправи се. БГ".
Коментари Харесай

Манолова обвини полицията в репресии срещу протестиращи

“Пореден опит на напън върху членове на "Изправи се. БГ ". Така назова Мая Манолова "тарашенето на дома на един от деятелите от Гражданската платформа Тихомир Василев и сподели, че през вчерашния ден представителите на полицията са претърсвали дома му като са търсили, по думите ѝ, опиати. Според нея повода е тази, че Тихомир взе участие в протестните дейности против кабинета "Борисов ".

Лидерът на "Изправи се. БГ " даде конференция на площад “Независимост “, на която упрекна полицията в репресии против участници в протестните акции. "Вчера след акция на 10 служители на реда от отдел „ Наркотици “ и „ Икономическа полиция “ в дома на майката на деятеля от митингите и основател на „ Изправи се.БГ “ Тихомир Василев чиновниците на реда си тръгнали под мишница със съд за варене на компоти. В дома на беззащитното семейство, без Тихомир да е там, служителите на реда са тарашили три часа и половина, като са заплашили, че ще нарежат входната врата с флекс. Те са връхлетели в жилището със заповед към фамилията на Тихомир „ Ръцете на тила! “. Това е не просто душевен напън, а брутална полицейска принуда над беззащитни жители, чиито наследник е деятел от митингите и към оня миг не е бил в дома на майка си ", описа тя.

По думите й заповед за претършуване и изземване не е имало. "След като не са разкрили опиати, те са предиздвикали роднините на Тихомир непринудено да подпишат протокол за предаване на съд за варене на компоти. Тарашили са дома, мазето и наето от фамилията помещение ", изясни Манолова.

Мая Манолова посочи, че има доста измислени наказателни производства против членове на "Изправи се. БГ ". Активисти на организацията в Шумен и в Монтана са останали без работа. Тя сподели, че имала информация, че "нейният дом щял да бъде тарашен от полицията ", само че защото е направила обява във фейсбук, е осуетила тези планове.

Мая Манолова описа и за други сигнали за принуда към членове на "Изправи се. БГ ". "Гумите на микробуса на друго лице на митинга - Никола (Вапцаров - б. р.), индивидът с тъпана, бяха срязани пред очите на служители на реда. До микробуса му бяха открити патрони. Искам да се обърна към Борисов - нямаме никакво подозрение, че ти си разпоредил репресията и противозаконните дейности в дома на Тихомир, тъй като ти се хвалиш, че управляваш страната с копчета, натискайки копчета, а Министерство на вътрешните работи е на твое послушание ", сподели Манолова.

"Трагикомедията, в която превръщаш страната ни дава още по-силна мотивация да продължим да се борим за свободна и мощна страна, в която хората могат свободно да стачкуват и да показват своето мнение и да ти желаят оставката. Това е следващ опит за напън ", безапелационна бе Манолова.

Късно нощес, пред БНР, шефът на дирекция "Борба с проведената престъпност " основен комисар Любомир Янев, съобщи, че никой от чиновниците на дирекцията не е провеждал дейности по претършуване и изземане във връзка с Тихомир Василев, един от деятелите от митингите.

Адвокат Николай Хаджигенов първи разгласи нощес, че чиновници от отдел "Наркотици " към ГДБОП и отдел "Тежки закононарушения " към Министерство на вътрешните работи са нахлули в дома на майката на Василев, който е на блокадата на Орлов мост.

Самият Тихомир Василев от "Изправи се.БГ " изясни пред БНР случая по този начин: "Колкото и да отхвърлят от ГДБОП и от Министерство на вътрешните работи, такава акция е извършена. Дали са били те, не знам, тъй като съм отвън София. Вкъщи е бил брат ми, аз не пребивавам в този апартамент от най-малко 20 години. Явно са търсили нещо против мен, с цел да се покаже какъв брой черни са хората, които вземат участие в митинга. Те са оповестили, че това е по сигнал. Прокурорска заповед не е показана... Това си изяснявам с митинга и дейното ми присъединяване в организацията, с грубия ми и пиперлив език. Явно са решили с обикновени прокурорски бухалки да действат… Всеки знае фолклора, че шефът на Девето районно е човек на Борисов, назначен от премиера… Държавата смърди на всички места ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР