Пореден инфраструктурен проект в община Родопи“ вече е готов. Кметът

...
Пореден инфраструктурен проект в община Родопи“ вече е готов. Кметът
Коментари Харесай

Ремонтираха най-широката улица в Брестник, започна изграждането на три подпорни стени в Храбрино

Пореден инфраструктурен план в община „ Родопи “ към този момент е подготвен. Кметът Павел Михайлов дружно с кмета на село Брестник Кръстю Чунчуков, прерязаха лентата на обновената улица „ Райко Даскалов “.

Отсечката е най-широката улица в селото. Тя  е с сменена асфалтова настилка, с нови тротоари и бордюри. „ Райко Даскалов “ е 8 улица в Брестник, която успяхме да ремонтираме от началото на мандата ми като кмет на община „ Родопи “. Брестник се трансформира към по-добро, четири години работихме дружно с хората и това се вижда. Още по-силно съм стимулиран и окуражен и ще
продължа в тази тенденция “, разяснява кметът Павел Михайлов по време на церемонията.

Той откри и началото на строителните действия за построяването на 3 подпорни стени в коритото на река Пепелашка в Храбрино.
По плана общината работи повече от две години, а средствата от близо 2 милиона лв. са отпуснати от Междуведомствената комисия по бедствия и повреди.

„ Проектът планува да бъде построено защитно оборудване от двете страни на речното корито за подсилване на брега. Стената на улица " 6-та " ще бъде двустранна, с височина от един метър до 2.5 метра и обща дължина 132 метра. Ще бъде издигната подпорна стена на реката и от северозападната страна на моста, попадаща в кв.12 с дължина 144 метра “, изясни кметът Павел Михайлов.

Изграждането на подпорните стени е извънредно неотложно, с цел да се укрепят разрушените и компрометирани елементи на към този момент съществуващите уреди и свлечените земни маси. Предвидена е и цялостна реорганизация на съществуващия предел на реката и създаване на нов рибен проход.
Прочетете още
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР