Пореден голям успех в кариерата записа Петър Стойчев, след като

...
Пореден голям успех в кариерата записа Петър Стойчев, след като
Коментари Харесай

Петър Стойчев стана шампион и на Антарктида

 Петър Стойчев ще плува на Антарктида
Пореден огромен триумф в кариерата записа Петър Стойчев, откакто рано тази заран завоюва първия в историята проведен плувен маратон на Антарктида с дължина 1000 метра.

Близо до остров Тринити, в залива Микелсон Харбър, българинът финишира с задатък от една минута пред конкуренцията, а последните метри даже плува бътерфлай. 15 плувци от 9 страни взеха присъединяване в необикновено тежкото съревнование. Типично за този завършек на света незабавно откакто плувците слязоха от кораба на лодките заваля и сняг, като температурата на въздуха варираше към минус 2 градуса. На водата минус 0.8 по Целзий.

“Много съм благополучен и удовлетворен от себе си. Имаше леко напражение в последните дни поради непрекъснатото отсрочване на старта, само че не щеш ли към този момент всичко е в историята и популярност богу, българин е първенец на Антарктида в първото съревнование. Изобщо не мислех за друго, с изключение на да победя и подвигнах темпото през цялото време. Не желаех да пожертвам и да се решат нещата в последния миг. Затова си споделих, че би трябвало да бъда мощен и бърз от първата секунда. Накрая и малко шоу им направих, като видях, че съм напред с разлика, взех решение последните метри да ги финиширам на бътерфлай за наслада на хората на кораба.



Важното е, че всичко мина както би трябвало. Преди да вляза във водата температурата на тялото ми беше 37.3 градуса, като стъпих на лодката незабавно я мериха и термометъра сподели 30.8. Пулсът преди старта бе 92 удара в минута, а по-късно в еуфорията забравих да го измеря. Но бързо се възвърнах и в този момент се усещам прелестно. Това е една от най-големите ми победи в цялата кариера. Само на Антарктида не бях плувал, а в този момент към този момент съм първият победител в маратонско плуване на Седмия континент.

На кораба има към 100-ина души, които ме поздравиха за триумфа и в този момент ще изпием по чаша вино. Благодаря и на моя екип за поддръжката и съдействието от самото начало на експедицията. Предстои обаче тежко пътешестване за връщане към сушата. Тръгваме към Ушуая ( Аржентина) след няколко часа и капитанът ни предизвести, че в региона на протока Дрейк има мощно неспокойствие и времето е доста неприятно. Живи и здрави, след три дни би трябвало да сме на аржентинска земя и да завърши всичко ”, сподели по сателитната връзка Петър Стойчев.

Времето, за което Стойчев изплува дистанцията, беше 11:08:38 минути. След него финишира най-бързата жена в ледени води Виктория Мори (Аржентина) – 12:09:31 минути, а трети на 30 секунди зад Мори е Диего Лопес от Испания.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР